YAZAR EROL ERDOĞAN MUĞLA EĞİTİM CAMİASIYLA SÖYLEŞİDE BULUŞTU

.

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan’la Ortaca’da ve Menteşe ilçelerinde söyleşi gerçekleştirildi.

Öğrencilere kitap okuma ve yaratıcı yazma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kütüphaneleri keşfetme ve onlardan yararlanma potansiyellerini artırmak amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılında Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından il genelinde başlatılan Bir Kitap bir İnsan Projesi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okur yazar buluşmalarıyla devam ediyor.

Bir Kitap, Bir İnsan Projesi kapsamında yazar, eğitimci ve sosyolog kimliğiyle dikkat çeken Milli Eğitim Bakan Danışmanı Erol Erdoğan, Muğla’da öğrenci, öğretmen ve velilerle buluştu. Yazar Erol Erdoğan’ın ilk durağı Ortaca ilçesi oldu. Ortaca İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, ilçedeki lise öğrencileriyle buluşan Erol Erdoğan, yazmış olduğu kitaplar üzerine, gençlik ve toplum, okumak ve yazmak üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Yazarın “N’apsak Bu Gençleri” ve “İnsan Mevsimi” adlı kitaplarını okuyan gençler, okudukları kitapların yazarıyla yüz yüze buluşmanın ve müzakerede bulunmanın memnuniyetini yaşadılar.

Yazar Erol Erdoğan’ın bir sonraki durağı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. İl Müdürü Emre Çay ile makamında bir süre sohbet eden Erol Erdoğan, imzalı kitaplarını takdimin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü amirleriyle toplantı salonunda bir araya geldi. Yazar Erol Erdoğan’ın aynı zamanda bakan danışmanı olması hasebiyle düzenlenen toplantıda, Bakanlığın eğitim politikalarına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Danışmanı, Yazar Erol Erdoğan’ın son durağı Menteşe Halk Eğitimi Merkezi oldu. İl Müdürü Emre Çay’ın yazara, çiçek takdiminin ardından başlayan söyleşi, öğretmen ve velilerle gerçekleştirildi. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları hakkında araştırmalar yaptığını belirten Erol Erdoğan, çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişiminde oyunların çok yönlü önemi ve katkıları olduğunu söyledi. Oyun Sözü, Saklambosi, Oyun Kimin adlı kitaplarından kesitler sunan Erol Erdoğan, çocuk ve oyuna dair toplumsal yüzleşmelere yer verdi. N’apsak Bu Gençleri? adlı kitabında da gençlerle ilgili ön yargıların analizinde bulunduğunu belirten Erol Erdoğan, gençlerin olumsuz yargılarla ötekileştirildiğinden bahsetti.

Evde ailecek oluşturulan kitap ikliminden ve okuldaki kitap ikliminin öneminden bahseden Erol Erdoğan, okuma ve yazmanın birbirini tamamlayan bütüncül bir eylem olduğunu söyledi. Günlük tutmaya dikkat çeken Erol Erdoğan, yazmanın okumayı bereketlendirdiğini, özellikle günlük yazmanın yazarlığa atılan bir adım olduğunu belirtti.

Söyleşi sonunda yazarı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürü Emre Çay “Tecrübeleri, farklı bakış açıları ve samimi sohbetleriyle müstefid olduğumuz bir gün geçirdik. Nazik ziyaretleri ve kıymetli söyleşileri için teşekkür ederiz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri