Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın (TEMA) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi" kapsamında öğretmenlere, toprak etiği, erozyon ile mücadele gibi birçok alanda çevre eğitimi verilmeye başlandı.
Fethiye’de İlk eğitim Fethiye Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerine verildi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle süresiz olarak uygulamaya konulan proje de Fethiye Çalıca İlkokulu Öğretmeni Üzeyir Çetin aldığı eğitimin ardından Fethiye’deki öğretmenlere de “Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi”ni anlatmaya başladı. Fethiye’deki öğretmenler İki haftalık eğitime tabi olacak öğretmenlere kurs sonunda sertifika verilecek. TEMA İle birlikte yürütülen projede bireylerde doğa bilinci oluşturma, doğanın kanunlarını öğretme ve bu doğrultuda doğayla iletişim kurma amacını güdüyor.
Eğitim hakkında bilgiler veren TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli projenin bütün okullarda uygulanacağını açıkladı. TEMA Vakfı Gönüllü Eğitmeni Pınar Ercan Tirli “Projeyle birlikte doğal dengenin gözetilmesi, doğal kaynakların korunması, erozyonun önlenmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması konusunda yıllardır mücadele veren TEMA Vakfı, ekolojik okuryazarlık eğitimi alan öğretmenlerin, doğaya daha duyarlı, doğa ile güçlü iletişim kurabilen bireyler yetiştireceğini ve bu sayede oluşturulacak sosyal bilincin gelecek kuşaklara aktarılacak” dedi.
Fethiye Atatürk İlkokulu Müdürü Ercan Tuna da, böyle bir eğitim verildiği için mutlu olduklarını belirterek günümüzde çevre bilincinin çok önemli olduğunu vurguladı. Tuna, "Çalıca İlkokulu Öğretmenlerinden ve Proje Eğitmeni Üzeyir Çetin Ekolojik okuryazarlık doğaya yönelik bilgi, beceri, tutum, değer ve anlayış sergilenmesi olarak tanımlayarak, Doğa ve doğa olaylarına yönelik eleştirel düşünceler üreten, bu doğrultuda araştırma yapan ekolojik okuryazar, çevre bilimi ile ilgili verilere ulaşır, bu verileri kullanır ve yeni bilgiler üretir" diye konuştu.