Geleceğin liderleri, bugünün ortakları

Geçtiğimiz aylarda Muğla Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan Gençlik Meclisi, aktif gençlik çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.Muğla’da 15-30 yaş arası gençleri temsil etmek için kurulan meclis, kent yönetiminde...

Geçtiğimiz aylarda Muğla Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan Gençlik Meclisi, aktif gençlik çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Muğla’da 15-30 yaş arası gençleri temsil etmek için kurulan meclis, kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlamak, kentle ilgili sorunların çözümüne katkı sağlamak, kent gençliğini kent düzeyinde, ulusal ve uluslararası alanda temsil etmek, gençlerin dinamik, girişimci kimliklerini ön plana çıkarmak, bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerde yer almalarını sağlamak gibi temel hedefleri benimsemektedir.

Muğla Kent Konseyi Gençlik Meclisi, şeffaflık, gönüllülük, kadın- erkek eşitliği, sosyal sorumluluk, aktif katılım, çözümde ortaklık ilkelerini benimsemiş; farklı kurumlardan gelen ve ayrıca hiçbir kurumda ya da siyasi partide temsiliyeti bulunmayan gençlerden oluşuyor. 22 Aralık 2012 tarihinde yaptığı genel kurulla faaliyetlerine başlayan Gençlik Meclisi’ni 19 farklı kurumdan gelen gençler oluşturmaktadır.

Meclis ve faaliyetleri konusunda bilgi veren Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Topcu, meclisin yeni kurulmasına rağmen pek çok sivil toplum örgütü ile ortak çalışmalarda bulunduğunu; Cumhuriyet Kadınları Derneği ile birlikte Nazım Hikmet’i Anma Gecesi,  Muğla Belediyesi ve Kent Konseyi ile birlikte şair Hamdi Topçu ile söyleşi tertip ederek ‘Karya’dan İyonya’ya Güneşli Yağmurlar Ülkesi’ kitabı için imza günü düzenlediklerini ve haftalık toplantılarında faaliyet planlarını ve stratejilerini geliştirdiklerini dile getirdi. Gençlik Meclisi ayrıca bünyesinde 4 adet çalışma grubu bulunduruyor. Bunlar : ‘Münazara, Demokrasi ve Çalışma Grubu’, ‘ Çevre Çalışma Grubu’, ‘Muğla için Müzik’,‘İletişim, Bilişim ve Teknoloji Çalışma Grubu’ olarak geçiyor.

Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Topcu ayrıca “Muğla Gençlik Meclisimiz yerel çalışmaların yanı sıra uluslararası çalışmaları da yakından takip etmektedir. Katılım sağladığımız bu çalışmalardan biri de Kalkınma Bakanlığı ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 10.Kalkınma Planı ‘Genç Perspektif’ çalıştayına katılmaktı. 2014-2018 yıllarını kapsayacak bu projede Muğlalı gençlerin sesi olduk” açıklamasında bulundu. Mart ve Nisan aylarında iki yeni ve önemli projeye daha imza atacaklarını belirten Topçu; “ ‘Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor’ projesini taslak programımıza göre 30 Mart tarihinde uygulamaya başlayacağız. Muğla halkına 164 ülkede geçerli, üzerinde Kalkınma Bakanlığı, Habitat, Microsoft ve UNDP’nin imzaları olan bilgisayar belgeleri kazandıracağız ve bu uygulamayı belirli sıklıklarla ve ücretsiz yapacağız. Bu konuda Muğla Belediyemizin ve Kent Konseyimizin katkıları çok büyük. Diğer projemiz ise ‘Kan verelim, Can verelim’. Bu projede amacımız ortaklık geliştirdiğimiz kurumların ve halkımızın düzenli olarak kan bağışı yapmalarını özendirmek’ dedi.

Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyelerini makamında kabul eden Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kurul üyelerine, “Kent Konseyi’nde Gençlik Meclisi’nin oluşturulması, bizim gençlerimize verdiğimiz önemin ve güvenin göstergesidir. Sosyal, siyasi, ekonomik hayatta gençlerimiz ne kadar erken söz sahibi olursa, ileride ülkeleri için o kadar verimli olacaklardır. Sizleri bu yeni oluşum için kutluyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri