Yatağan Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Bozüyük İlkokulunda "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve İsraf" ile "Gıdanı Koru" konulu öğrenci eğitimleri gerçekleştirildi.
"Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda; 2021-2022 Eğitim-Öğretim Döneminde "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında okullarda öğrencilerine yönelik eğitimler Yatağan’da devam ediyor.Bu kapsamda Bozüyük İlkokulunda "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve İsraf" ile "Gıdanı Koru" konulu seminer düzenlendi.
Gıda mühendisi Zeynep Özkaya ve Ziraat Mühendisi Tülin Aktan tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler ile koronavirüs başta olmak üzere virüslerden korunma yolları konularında sunum yapıldı.
Eğitim sonunda soru cevaplarla katılım sağlanarak eğitimin öğrenciler üzerindeki etkileri belirlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve İlçe Şube Müdürü Halil Fevzi Aktaç eğitim verilen okulu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldiler. Düzenlenen seminer için İlçe Tarım Müdürlüğüne teşekkür eden İlçe Müdürü Alemdar, Tarım Müdürlüğü personelinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.