Muğla’da yöresel ürünler için Coğrafi İşaret çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, Gökova Susamının üretim hikayesi kayıt altına alındı.
Coğrafi İşaret çalışmalarına Muğla Simidi, Ula Sarımsağı ve Gökova Susamı ile hız veren Muğla Ticaret Odası (MUTSO), Gökova Susamının ayırt edici özelliklerini ile dikiliş ve yetiştiriliş hikayesini üreticilerden dinleyerek kayıt altına aldı.
MUTSO, yeni ürünler için coğrafi işaret çalışmalarına ağırlık verdi. Ula Sarımsağı, Muğla Simidi ve Gökova Susamı için markalaşma sürecine giren MUTSO heyeti, bu kez, Gökova Susamının hikayesini kayıt altına aldı.
Ula’nın Çıtlık ve Gökçe mahallelerinde, Ula Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kavasoğlu ile birlikte üreticiler ile görüşen MUTSO heyeti, rengi ve yüksek yağ oranıyla tercih edilen Gökova Susamının ayırt edici özelliklerini ve Gökova Susamının dikiliş süreci ile yetiştirilme detaylarını kayıt altına aldı. Dikilişinden hasadına yaklaşık 90 günlük süreci belli dönemlerde kayıt altına almayı sürdürecek olan MUTSO ekibi, bu kayıtları Coğrafi İşaret başvuru sürecinde değerlendirmeye sunacak.