İKİ MUTFAK KÜLTÜRÜ MUĞLA’DA BİRLEŞTİ
Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ardından Hatay’dan Muğla’ya misafir olarak getirilen depremzedeler için Workshop etkinliği düzenlendi. Depremzede kadınlar ile Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri, Hatay’ın meşhur ‘Hatay Kömbesi’ ile ‘Muğla Halkası’nı aynı mutfakta buluşturdu.
SİNEM KARAKAYA
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ardından felaketin yaraları sarılmaya devam ederken, Muğla’da 43 bin 663 vatandaş misafir ediliyor.
Depremzede vatandaşların acını unutması, hayata tutunmaları amacıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde depremzede kadınlar için Workshop etkinliği düzenlendi.
Hatay’dan Muğla’ya misafir olarak getirilen depremzedeler için, Hatay’ın meşhur ‘Hatay Kömbesi’ ile Muğla’nın meşhur tatlı kurabiyesi ‘Muğla Halkası’ aynı mutfakta birleştirildi.
Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel ve kursiyerler, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Can Kaptan eşliğinde Hatay’dan gelen misafirlere Muğla Halkası yapmayı öğretirken, depremzedeler ise Muğlalılara Hatay Kömbesi’nin tarifini verdi.
Mutfakta dolu dolu vakit geçiren depremzedeler, Muğla’da çok iyi karşılandıklarını söyledi.
İki mutfağı bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen depremzede Nurhan Zeyniböcek, “Muğla’da biz çok güzel karşılandık. Biz buraya gelirken çok tedirgindik, acaba gideceğimiz yerde ne yaparız, nasıl yaparız diye. Burada böyle bir ilgiyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Allah bin kere razı olsun. Burada da iki mutfağı bir araya getirdik. Hatay’ın Kömbesi ile Muğla Halkası yaptık. Bizim kültürümüzü yaşattığımız için Muğlalılardan Allah razı olsun” diye konuştu.
“KÜLTÜREL BİR KAYNAŞMA YAPMAK İSTEDİK”
“İki mutfak kültürünü buluşturduk” diyen Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş ise, “Muğla Olgunlaşma Enstitümüzün misyonlardan biri kültürel değerleri araştırmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem 81 ilimizi de dolaylı yoldan etkiledi. Depremin olduğu ilk günden bu yana Muğla Olgunlaşma Enstitümüzden battaniye, uyku tulumu, polar ürünler ve atkı, bere, şapka gibi malzemeler ürettik. Bununla birlikte deprem bölgesinden Muğla’mıza gelen misafirlerle iki mutfak kültürünü buluşturduk. Hatay Kömbesi ile Muğla Halkasını üretmek istedik. Burada kültürel bir kaynaşma yapmak istedik” diye konuştu.