Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Knidos Ören Yeri Kazı Başkanı arasında Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Konsolidasyon ve Çevre Düzenleme Projeleri için Destek Sözleşmesi imzalandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün Muğla’nın Datça İlçesi Knidos Ören Yeri’nde Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı kazı başkanlığında 12 ay boyunca 65 kişilik bilimsel ekip ile kazı ve restorasyon çalışmaları sürdürülüyor.
Sürdürülen Kazı, Restorasyon (Koruma-Onarım) ve çevre düzenleme çalışmaları ile ilgili 2021 yılında maddi destek verilmesine yönelik olarak Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Den. Hizmetleri A.Ş., Asuman Güreli ve Ahmet Hüsnü Güreli, Knidos-Burgaz-Emecik Apollon Kutsal Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı ve Bakanlık adına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl arasında Destek Sözleşmesi Knidos Ören Yeri’nde birlikte imza altına alındı. Çalışmalara Knidos Ören Yeri’nde hızlı bir şekilde başlandı.
İmzalanan destek protokolünün ardından Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, “Kazı Başkanımız Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı tarafından 2013 yılından beri Knidos’ta sürdürülen kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları sonucunda, Knidos’a olan ilgi günden güne artmakta. Knidos’ta yapılan çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Knidos Ören Yeri Arkeolojik çalışmalarının 12 ay boyunca desteklenen kazı statüsüne alınması ile birlikte güçlü bir ivme kazandı. İmza altına alarak gerçekleştirdiğimiz bu protokol ve Güreli ailesinin Knidos Kazı ve Araştırmalarına sağladıkları destekleri sayesinde kazanılan bu ivmenin sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Kazı Başkanımız Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı hocamıza özverili ve kültürel geleceğimize sahip çıkma konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışmalara destek olan Asuman Güreli ve Ahmet Hüsnü Güreliye de teşekkür ediyorum ve ilimizdeki diğer antik kentlerdeki çalışmalarımız için, kültürel geleceğimize sahip çıkmak için gönülleri desteğe davet ediyorum” dedi.