MUĞLA'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM!

Muğla’da toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı. Muğla İl genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret Tarifelerinden,...

Muğla’da toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı. Muğla İl genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret Tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi; 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken, 12,20 TL olarak belirlendi.

Muğla ili genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri; Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 22.03.2023 tarihinde yapılan toplantısında, toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri %41 oranında artırıldı.

Bu kapsamda, Muğla İl genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret Tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi; 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken, 12,20 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı, “Kampüs Hattı” öğrenci ücret tarifesi; 3,50 TL olarak uygulanmakta iken 4,95 TL olarak yeniden düzenlendi. Belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri 31 Mart 2023 tarihi itibariyle uygulamaya geçirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri