***Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan “81 İlden 81 Şehidimizin Kahramanlık Destanları” isimli kitabı kapsamında, “Şehrimin Kahramanı-Şehrimin Şehidi Kısa Film Yarışması” için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Teknolojileri Bölümü öğrencileri, 8 Nisan 2006 yılında Elazığ Arıcak’ta hain teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 43 yaşında şehit düşen Jandarma Yarbay Alim Yılmaz’ın hikayesini konu aldı. Çekimleri tamamlanan “Alim” isimli kısa film yarışma için Bakanlığa gönderildi.
SİNEM KARAKAYA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü’nce, şehitlerin destansı fedakârlıklarını yazılı ve dijital bir eser olarak ölümsüz kılmak, çocuklara ve gençlere bu hikâyelerden çıkan derslerle hayatlarını şekillendirmelerine katkıda bulunmak üzere “81 İlden 81 Şehidimizin Kahramanlık Destanları” isimli kitap hazırlandı.
Bu kapsamda sinemanın çok boyutlu dili ile şehitlerin üstün insani vasıflarını, toplumun tüm kesimlerine aktarmak amacıyla “Şehrimin Kahramanı-Şehrimin Şehidi Kısa Film Yarışması” düzenlendi.
Kitapta Muğla’nın şehidi olarak yer alan, 8 Nisan 2006 yılında Elazığ Arıcak’ta hain teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 43 yaşında şehit düşen Jandarma Yarbay Alim Yılmaz’ın hikayesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Teknolojileri Bölümü öğrencileri tarafından ele alınarak “Alim” isimli kısa film hazırlandı.
Özgün müzikler kullanılan ve çekimleri Muğla sokaklarında yapılan kısa filmin yönetmenliğini Emre Bağlıoğlu, senaristliğini ise Tunahan Pekmezci yaptı. Yarışma için hazırlanan kısa filmin çekimleri yaklaşık 3 ay sürdü.
Filmde, Şehit Alim Yılmaz’ın annesi Ümmü Yılmaz’ı Ayşegül Avşar, babası Mehmet Yılmaz’ı ise Ahmet Karakuş canlandırdı.
Muğla Valiliği, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün de destek verdiği kısa film çekimleri, aynı zamanda şehit ismini alan TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlk/Ortaokulu’nda da yapıldı.
Ayrıca, şehit babası Mehmet Yılmaz’ın oğluna yazdığı şiirler de filmde yer aldı.
“UMARIM ÖDÜLÜ MUĞLA OLARAK GURURLA ALIRIZ”
Filmin danışmanlığını yapan Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Çil, yarışmayla ilgili heyecanlı olduklarını belirterek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazırlanan kitap kapsamında Muğla’nın şehidi olarak yer alan Alim Yılmaz’ın hikayesini öğrencilerimizle birlikte konu alarak böyle bir projeye imza attık. Öğrencilerimizin hummalı çalışması sonucu kısa film tamamlandı ve yarışmaya gönderdik. Umarım ödülü Muğla olarak gururla alırız. Radyo ve Televizyon Bölümü olarak öğrencilerimizle birlikte anlamlı projelerde yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“BİR ‘ALİM’ DAHA ÖLMESİN, KARA TOPRAĞA BİR ŞEHİT DAHA VERMEYELİM”
“Bir Alim daha ölmesin” düşüncesiyle böyle anlamlı bir projede yer aldıkları için gururlu olduklarını ifade eden Yönetmen Emre Bağlıoğlu ise, “Öncelikle şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Bu borcu ödemek için bir proje yapmak istedik. Senarist arkadaşım Tunahan Pekmezci ile nasıl bir şey yapabiliriz diye bir yola koyulduk. Bize verilen öykü kapsamında bu projeyi geliştirdik. Bu proje bize çok fayda sağladı. Hem set ortamını gördük, neler yapabileceğimizi, kendi potansiyelimizi gördük. Hem de şehidimiz Alim Yılmaz ve ailesinin ne gibi zorluklardan geçtiğini duygu dolu anlarla yaşadık. İçimize sinen bir proje oldu. Gerçekten bize yeni hisler kazandırdı. Bu projede olmak benim için büyük bir onur. Projede bulunan değerli arkadaşlarım ve bu projeyi yaparken bize destek veren Jandarma ekipleri başta olmak üzere, hocamız Serdar Çil’e çok teşekkür ederim. Bunun gibi projelerde yer almaya, proje yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte şunu hedefliyorum. “Bir Alim daha ölmesin, kara toprağa bir şehit daha vermeyelim. Ülkemiz daha iyi yerlere gelsin’ düşüncesiyle ilerliyoruz. Umarım projemiz beğenilir” diye konuştu.