Soruyu oluşturan kesim, toplumsal davranışlar ve sorgulamalar !!
- gencecik nasıl hasta olmuşum ahh
- neden oluvermiş buncağaz vahh
Sanki hayatta " bir ben şeker hastasıyım, başka kimsede yok" algısı yaratanlar.
Bilinç altını bireyin dışındaki çevrenin tepkileri oluşturuyor, yaşanan travmaların ve korkunun izleri bunlar.
Lise ergenliğe giriş olunca artık çevreye de anlamlı anlamsız tepki veriyorum.
"Kaçacak delik aramak " deyimini böyle durumlarda bulmuşlar demi Muğlam ! Bakıyorum kimse üzerine alınmadan EVET dedi sanırım.
Yaşananları saklama, hiç bişi yokmuş gibi davranmaya çalışma, "ben iyiyim" duruşunu korumak için verilen yoğun kaygı, korku.
Amanınn aman çok fena ve yorucu.
Bi de liseliyim. Eğlenmeye, ders çalışmaya da zaman ayırmalıyım, rahat verseler !!
Psikolojik Danışman Merve Dayan: - - - - Çocuklara söylenen sözlerin bir çoğu "BİLİNÇALTI KÜTÜPHANESİ” nde saklanır. Çocukluktan yetişkinliğe ve ölene dek, duygularını ve düşüncelerini her zaman etkiler. Çocuklarla iletişime geçerken, olumlu bir dil kullanmalı, motive edici, durumu açıklayıcı olmalıyız. Yani hastalanmış çocuklara acıyıp, ah vah etmek yerine eğer biliyorsak ona neler yapması gerektiğini, anlayacağı dille anlatmalıyız. Bu durumu atlatacak kadar güçlü olduğunu ona hissettirmeliyiz.
Yeri geldikçe size neler yapabiliriz bilgilerini aktarmaya çalışacağım. Bizlere bu bilgiyi veren kaynaklar o dönem olmadığı için çok zorlandık. Hep kendinde sorun varmış gibi hissediyor, hep kendini sorguluyor insan.
Hayat normal akışında devam etmeli ki her şey yolunda gidebilsin.
Toplumun merakı ne acaba ?
Olayları anlayabilmemiz için, durumun vahim olması, gözyaşı ve drama mı gerekiyor ?
Geçmişle ilgili tek merakım, benimle her şeyi açıkça konuşsalardı, şekeri normal yaşam şekli olarak ( çok da kolay ve sağlıklı bir yaşam sağlıyor ) olumlu ifadelerle tanıtsalardı, diyeti uygulamazsam neler yaşayabileceğimi gösterselerdi ( anlatmak değil, görsel olarak çok daha akılda kalır ), ŞEKERİN NASIL ? YERİNE, SADECE NASILSIN ASUMAN ? deselerdi, bu iyi günlerime daha kısa sürede kavuşur muydum acaba ?
Biraz cevap için kafa yorabilirseniz, bu konuda sıkıntı yaşayan çocuklara, gençlere, annelere, babalara destek olabilirsiniz. Daha kaliteli, bilinçli, düzgün psikolojide, topluma faydalı, kendine faydalı bireylerin yetişebilmesi için katkı sağlayabilirsiniz.
Lütfen okutun, anlatın herkese..
Bir yerlerde pozitif (olumlu) desteğe ihtiyacı olan çok insan var. Herkes kendine göre dertlerle mücadele ederken, olumsuz düşüncelere ve dedikodulara ihtiyaç duymaz.
Avırd etmeyin bakem ( avırd dedikodu etmek,çok eskiden ) insanlar yokken ahaaha...
Haftaya beklerimm
SİZ GÜLMEYİ VE SEVMEYİ SEÇİN EMİİ