OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÜCRETSİZ YEMEK DESTEĞİ 6 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

***Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Projesi” çerçevesinde, taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin yararlandığı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu...

***Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Projesi” çerçevesinde, taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin yararlandığı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen yemeklerden 6 Şubat itibariyle okul öncesindeki tüm öğrenciler de yararlanacak. İl genelinde 53 bin 296 öğrenci, ücretsiz yemek desteğinden faydalanmış olacak.

***Geçtiğimiz ay kurulan fırın atölyesinde ekmek üretimine başlanan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, gelişim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenmesi amacıyla okul çöreği (altın çöreği) üretimine başlandı.  Okul kantinlerinde satışa sunulan çöreğin içinde altı suyu, yumurta tozu, fıstık ezmesi gibi bir çocuğun gün içerisinde gelişimine katkı sağlayacak tüm besin maddeleri de yer alıyor.

SİNEM KARAKAYA-

Muğla’da "Ücretsiz Yemek Destek Programı" çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

İl genelinde okul öncesi eğitim veren 344 okulda, 3, 4 ve 5 yaş grubundaki toplam 16 bin 698 öğrencinin ücretsiz yemek imkânından yararlanması planlanıyor.

Bu okullardan 40’ı kendi bünyesinde yemek verirken geri kalan 304 okula ise ücretsiz yemek hizmeti, yemek üretimi yapan meslek liselerinden ve öğretmenevlerinden sağlanacak.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Projesi” çerçevesinde, taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin yararlandığı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen yemeklerden 6 Şubat itibariyle okul öncesindeki tüm öğrenciler de yararlanacak.

Böylece il genelinde toplam 53 bin 296 öğrenci, ücretsiz yemek desteğinden faydalanmış olacak.

Proje çerçevesinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve şube müdürleri, yemeklerin hazırlandığı ve ekmek üretiminin yapıldığı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyarette bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren il genelinde okul öncesi eğitim veren tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini belirtti.

“ÜCRETSİZ YEMEK DESTEĞİNDEN OKUL ÖNCESİNDEKİ ÖĞRENCİMİZİN DE FAYDALANMASI ADINA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

İl Müdürü Emre Çay, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bakanlığımızın eğitimde uyguladığı sosyal politikalar doğrultusunda, eğitimin her kademesindeki öğrencilerimizi; ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara, şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına çok sayıda projeyle desteklenmeye devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılına ulaştığımız 2023 yılında çocuklarımızı yarınlara daha güçlü hazırlama inancıyla çalışmalarımızı azimle ve gayretle sürdürüyoruz. Şu an gündemimizde ‘5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Projesi’ var. İlimizde taşımalı eğitimdeki ve pansiyonlarda kalan ilköğretim, ortaöğretim olmak üzere toplam 36 bin 598 öğrencimizin yararlandığı ücretsiz yemek desteğinden, okul öncesindeki 16 bin 698 öğrencimizin de faydalanması adına çalışmalarımızı tamamladık.”

“TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

“6 Şubat itibarıyla okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz, ücretsiz yemek desteğinden yararlanacak. Büyüme ve gelişme çağındaki öğrencilerimizin artan enerji ve besin öğeleri gereksinimlerini göz önünde bulundurarak sağlıklı ve hijyenik ortamlarda hazırlanan yemeklerimizden, ilimiz genelinde 53 bin 296 öğrencimizin faydalanması için tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde başlattığı ücretsiz yemek desteğinden 2023 yılının sonuna kadar tüm okul öncesi öğrencilerin yararlanması ve toplam 5 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

OKUL ÇÖREĞİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Ayrıca geçtiğimiz ay kurulan fırın atölyesinde ekmek üretimine başlanan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, gelişim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenmesi amacıyla okul çöreği (altın çöreği) üretimine başlandı.

Okul kantinlerinde satışa sunulan çöreğin içinde altı suyu, yumurta tozu, fıstık ezmesi gibi bir çocuğun gün içerisinde gelişimine katkı sağlayacak tüm besin maddeleri de yer alıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Ceylan,  ekonomik düzeyi altta olanlar dahil gelişimin çağındaki bütün çocuklar için sağlıklı beslenmelerine katkı sunmak amacıyla ürettiklerini söyledi.

Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Ceylan,  “Okulumda faaliyette olan yiyecek içecek hizmetleri alan öğretmenleri, öğrencileri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim üyeleriyle ortaklaşa geliştirdiğimiz okul çöreği (altın çöreği) üretiyoruz. Gelişim çağındaki çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için formüle ettik. 1 yıl süren araştırma ve çalışmalar neticesinde hedef kitlenin beğenisine sunduk. Hedef kitlemiz olan çocuklardan olumlu dönüt alınca üreterek kantinlerde satışa sunduk. Bu çöreğimiz, ekonomik düzeyi altta olanlar dahil gelişimin çağındaki bütün çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine katkı sunmak amacıyla formüle ettik. Bunun içinde peynir altı suyu, yumurta tozu, fıstık ezmesi gibi bir çocuğun gün içerisinde gelişimine katkı sağlayacak tüm besin ögelerini içeriyor. Çocuklarımız, simit fiyatına bu çöreği yedikleri zaman gün içinde almaları gereken besin ögelerini tamamlıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri