Ongun Kırtasiye’de üçüncü kuşak

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Ongun Kırtasiye olarak hizmet veren Abdülbaki Ongun (31), terzi Baki olarak da bilinen dedesi Abdülbaki Ongun tarafından 1960’lı yıllarda hizmete açılan işyerini Babası Atilla Ongun’dan sonra üçüncü...

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Ongun Kırtasiye olarak hizmet veren Abdülbaki Ongun (31), terzi Baki olarak da bilinen dedesi Abdülbaki Ongun tarafından 1960’lı yıllarda hizmete açılan işyerini Babası Atilla Ongun’dan sonra üçüncü kuşak olarak sürdürüyor. Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünden mezun olan Abdülbaki Ongun, genç işletmeci olarak Yatağan halkına hizmet vermekten memnun.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Yatağan İlçesinde köklü esnaflardan olan Ongun Kırtasiye, 50 yıldır Yatağan’a hizmet veriyor. 1960’lı yıllarda terzi Baki olarak bilinen Abdülbaki Ongun tarafından hizmete açılan Ongun Kırtasiye, oğlu Atilla Ongun’dan sonra 31 yaşındaki torunu Abdülbaki Ongun tarafından üçüncü kuşak olarak devam ettiriliyor. Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünden mezun olan Abdülbaki Ongun, genç işletmeci olarak Yatağan halkına hizmet vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aile şirketini devam ettiren Abdülbaki Ongun, kendi işini yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “1960’lı yıllarda dedem gazete satmış, sigorta işiyle uğraşmış derken kırtasiye olarak bu iş yerini faaliyete geçirmiş. Dedemin asıl mesleği terzilik. Ama zamanla el dikimi azaldığı ve herkesin hazır giyime yönelmesiyle kırtasiyecilik işine giriyor. Daha sonra babam çocukluktan itibaren dedeme yardım etmeye başlıyor. Babam da üniversite mezunu olmasına rağmen dükkânda işlerin başına geçiyor. İşimi seviyorum. Hazır kurulu bir düzen, dönen bir çark var. Bu dönen çarkın içinde olmak daha kolay ve rahat geliyor. Zaten okuduğum bölümle ilgili Türkiye’de iş bulmam çok zor. Ben ailemin yanında daha rahat ettiğim için bu mesleği seçtim. Esnaflık dediğin babadan oğula geçen bir şey. Esnaflık sonradan öğrenilen bir şey değil. Çocukluktan bu işin içinde olunca yaş ilerledikçe daha verimli oluyorsun. Her işin kendine göre bir zorluğu var ama ayrıca bir rahatlığı da var. İnsanın kendi işini yapması ayrı bir güzel bence” dedi.

 “MARKETLER ZİNCİRİ ESNAFI ÖLDÜRÜYOR”

Büyük marketlerin esnaflığı öldürdüğünü söyleyen genç işletmeci Abdülbaki Ongun, “Esnaflık zamanla yok oluyor. Dijital bir çağdayız. Vatandaşlar artık mağazadan değil internet üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Bu da esnaflığı öldürüyor. Büyük marketlerde kırtasiye ürünleri rahatlıkla bulunabiliyor. Kaliteli ürünler değil ama çok ucuz fiyatlara satılıyor.  Oradan almak varken vatandaş kendi esnafından alışveriş yapmıyor. Esnaflık geleceği olan bir şey değil” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ongun ailesi, bir an önce Coronavirüsün son bulması ve okulların açılması gerektiğini de dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri