MUSTAFA AKTAŞ
Muğla’nın Yatağan İlçesinde bulunan Lagina ve Stratonikeia Antik Kentleri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Muğla’nın Yatağan İlçesinde bulunan, Helenistlik çağından günümüze kadar her döneme ait kalıntı bulunan, ayrıca doğal güzelliğe de sahip olan Stratonikeia ve Laginaantik Kentlere yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri devam ediyor.
Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden öğrenciler de Lagina ve Stratonikeia Antik Kentlerine ziyaret ettiler.
Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Gürçay Kıvanç Akyıldız tarafından düzenlenen ve bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Olcay Düşen, Prof. Dr. Raşit Urhan, Prof. Dr. Serdar Düşen, Prof Dr. Gürkan Semiz ve Dr. Öğr. Üyesi Ceyda Beram koordinesinde, Lagina ve Stratonikeia Antik Kentlerini ziyaret eden Biyoloji Bölümü öğrencileri, temelinde farklı disiplinler olan biyoloji ve arkeoloji bilim dallarının ortak yönlerini kadim kentlerdeki ziyaretlerinde görme fırsatı buldular.
Tarihleri (MÖ) 3 bine kadar uzanan antik kentlerin yerleşim bilgilerini, hikayelerini ve arkeolojik süreçlerini kazı başkanı, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Kazı Başkan Yardımcısı Araş. Gör. Tunç Sezgin’in anlatımlarıyla öğrenme ve inceleme fırsatı bulan öğrenciler hem akademik, hem de sosyal anlamda oldukça verimli bir teknik gezi gerçekleştirdiler.
Özellikle antik kabartmalar üzerinde yer alan bitki ve hayvan figürlerinin biyoloji ve arkeoloji bilim dallarının ortak çalışmalarıyla yeniden anlam ve hayat bulduğunu gören öğrenciler farklı disipliner yaklaşımların birlikte kullanımının önemini gördüler. Ayrıca, bölgenin biyolojik unsurları olan fauna ve florası ile ilgili de gözlemler de bulunan öğrenciler akademisyenlerin koordinesinde ziyaretlerini tamamladılar.