Doğanın mucizesi zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Muğla’nın Yatağan ilçesinde mevsimin ilk erken hasat sıkım olarak birçok tedaviye yardımcı ve iyileştirme özelliğine sahip zeytinyağı Turgut Anadolu Yatırım tesislerinde elde edildi.
Her zeytinyağının içilebilir olmadığını söyleyen Anadolu Yatırım Tesisleri İşletmecisi Eczacı Atilla Totoş, “Vücut hücrelerini koruyarak bağışıklık sistemi hastalıklarının görülme riskini düşürdüğü ayrıca antioksidanlar, kalp rahatsızlıkları ve iltihaplanma riskini düşürmeye yardımcı olan erken hasat sıkım zeytinyağı, sadece insan sağlığı açısında değil zeytin ağacı için de büyük önem taşıyor. Aynı zamanda zeytinin duyusal özelliklerini de etkileyerek Zeytine acı tadı verir ve böylece olgunlaşmadan önce zeytini zararlılardan koruyor. İzmir Seferihisar’dan gelen İzmir sofralık çeşidi zeytinin yağı elde edildi” dedi.
İŞLEMECİ ATİLLA TOTOŞ: “TEDAVİYE YARDIMCI ZEYTİNYAĞI YATAĞAN’DA ÜRETİLİYOR İLAÇ BENZERİ ETKİYE SAHİP”
“İlaç benzeri etkiye sahip polifenol denilen maddelerin en yüksek olduğu zamandayız” diyen işletme sahibi eczacı Atilla Totoş, memecik çeşit zeytinin ilaç benzeri maddeler açısından Türkiye’nin lideri olduğunu belirtti. Totoş, bu tarz yağların yemeklik veya salataya dökülmek üzere yapılmadığını bu yağların hastaların kullanacağı içmeye yönelik yağlar olduğunun dikkatini çekti.
Her zeytinyağının içilebilir olmadığını söyleyen eczacı Atilla Totoş, şu dönem içilebilir zeytinyağı mevsiminin biraz erken geldiğini bu dönemde içilebilir nitelikte zeytinyağı yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
Turgut Anadolu Yatırım İşletme Sahibi Eczacı Atilla Totoş, “TUAY Şirketinde memecik çeşitli zeytinden sağlık desteği amaçlı zeytinler sıkılmaya devam ediyor. Elde edilen yağ oldukça albenisi yüksek bir yağ oldu. Kokusu, ağızda bıraktığı acı tat ve gırtlakta oluşturduğu yakıcı tat tam istenen seviyedeydi. Bu konuda Türkiye lideri olarak Yatağan’da faaliyet gösteriyor olmakta hem Yatağan’a hem Muğla’ya kazandırmaya çalıştırdığımız kıymetler arasında” dedi.
9 YILDA 35 ZEYTİNYAĞI ÖDÜLÜ
9 yılda 35 ödüle sahip olan dünyanın değişik yerlerindeki yarışmalardan ödül kazanmış firma, üreticileri organik zirai mücadele yöntemleriyle güve, halkalı leke ve zeytin sineğine karşı mücadeleye çağırdı. Totoş, yaptığı açıklamada kusursuz elde edilen zeytinden ve yine kusursuz zeytinyağı elde edildiği takdirde sıradan zeytinyağlarından çok daha kıymetli bir zeytinyağı elde edileceğini ve bununda satış şartları ve piyasası diğer yağlardan çok daha farklı olacağını vurgulayarak köylüyü zeytinyağı üretmek konusunda bilgilenmeye çağırdı.
POLİFENOL NEDİR?
Polifenol, bitkilerde bulunan kimyasal bir bileşendir. Hücrelerin aşınmasını engeller ve uzun süre sağlıklı yaşamasını sağlar. Bu etkileri sebebiyle dokuların daha genç kalmasını sağlar, daha iyi çalışmasına neden olur.
FAYDALARI NEDİR?
Vücuttaki yaşlanma etkilerini geciktirir.Demans hastalığına karşı koruma sağlar, beyin sağlığını destekler. Kanser hücreleri ile mücadele eder. Tümörü besleyen kan damarlarının gelişimi engeller. Kan şekerini düzenler ve kan basıncının düzenli olmasını sağlar.Acıları ve ağrıları giderir. Zeytinyağı polifenol içeriği sayesinde antiseptik özelliği gösterir. Kolesterolü düzenler. Ultraviyole radyasyonundan derimizi korur. Kardiyovasküler sistemi korur. Enflamasyonu azaltır. Polifenoller açısından zengin olan başta zeytinyağı gibi gıdalar, diyet açısından kilo vermeye yardımcı olur. Kontrol dışı kilo alımını da engeller.