“Topraklarımızın çocuklarına inanıyorum”

Futbol hayatına Muğlaspor altyapısında başlayarak, birçok kulübün formasını giyen ve son olarak Yatağan Belediyespor’da oynadıktan sonra futbol yaşamına nokta koyan Güneşcan Görgülü, hayatını Datça’da antrenörlük...

Futbol hayatına Muğlaspor altyapısında başlayarak, birçok kulübün formasını giyen ve son olarak Yatağan Belediyespor’da oynadıktan sonra futbol yaşamına nokta koyan Güneşcan Görgülü, hayatını Datça’da antrenörlük yaparak ve altyapı çağındaki sporcuları yetiştirerek sürdürüyor. Futbolu bıraktıktan sonra açtığı spor okulunda yaklaşık 150 öğrencisine futbol öğreten Görgülü, “Amacımız, ilk önce iyi bir birey, daha sonra iyi futbolcu yetiştirmek. Topraklarımızın çocuklarına inanıyorum” dedi.

Sinem Korkmaz

Babası ve amcası da futbolcu olan ve futbola başladığı Muğlaspor’dan sonra pek çok kulüpte top koşturan Güneşcan Görgülü, futbol hayatını noktalasa bile futboldan kopmadı.

Futbol hayatına 5 yaşında Muğlaspor altyapısına girerek başlayan ve sonrasında birçok takımın formasını terleten Görgülü, son olarak formasını giydiği Yatağan Belediyespor’dan sonra futbolu bıraktı ve Datça’da açtığı spor okulunda futbolcu yetiştirmeye başladı. Hedefinin zamanı geldiğinde A Takıma kendi oyuncularıyla bir takım oluşturmak olduğunu belirten 31 yaşındaki genç antrenör Güneşcan Görgülü, “İlçelerimizde, köylerimizde o kadar yetenekli çocuklar var ki, kulüplerin mutlaka oralara inmesi gerekiyor” dedi.

5 yaşından itibaren Muğlaspor alt yapısında oynamaya başladığını dile getiren Güneşcan Görgülü, 10 yıl kadar Muğlaspor forması giydim daha sonra 2007 yılında yine Muğlaspor bünyesinde profesyonel futbol oynamaya başladım. 17 yaşlarımda forma şansı verdiler. O dönem 2. ve 3. Ligde oynama şansım oldu. Daha sonra küme düştük ve profesyonel lisansla amatör ligde oynadık. Sonrasında Muğlalılar olarak bir takım oluşturduk. Amatör Lig’den 3. Lige çıktık bu takımla. Benim için en verimli sezondu. Began Çağlav’ın öncülüğünde mücadele ediyorduk. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut o zaman genel kaptanımızdı. Sonrasında 1. Lige Boluspor’a transfer oldum.  Birçok 1. Lig takımında oynadım. Muğla’da beden öğretmenliği bölümünü kazanmıştım fakat futbol maceramız dolayısıyla okula gidemedik. Bir yasa çıktı 26 yaşında bölüme geri dönme ve 30 yaşa kadar bitirme şartı getirldi. Hemen apar topar Muğla’ya döndüm. O sene de Muğlaspor’un tekrar 3. Lige çıkma durumu vardı ve bende Muğlaspor bizim yuvamız diyerek geri döndüm. Bir yandan da okula devam ettim. Marmaris’te play-off oynamıştık. Orada attığım gol, hayatımdaki en önemli anılardandı. Sonrasında tekrar farklı illerin takımlarında oynadım. Sonra kesin dönüş yaparak Muğla’da Yatağanspor’da 3 sene kadar oynadım. Okulumu bitirdim” dedi.

“İYİ BİREY, İYİ VATANDAŞ DAHA SONRA İYİ FUTBOLCU”

Okulunu bitirdikten sonra antrenörlük sürecine alışmaya başladığını ve futboldaki eksiklikleri gözlemlemeye başladığını ifade eden Görgülü, “Kendimde buradan çıktığım için bu duruma önem verdim. İlk önce kendimi antrenörlüğe alıştırmaya çalıştım. Datça’da yaşıyoruz, babam Muğla’da eski futbolcu ve A antrenörü. Ne yapabiliriz dedik ve Datça’da sıfırdan bir şeylere başladım. Futbolcu çıkaramasak bile çocukla sporu aşılar, kötü alışkanlıklardan uzak tutarız dedik. Bizim sloganlarımızda var bu konu hakkında, ‘iyi birey, iyi vatandaş daha sonra iyi futbolcu’ diye. Bizim amacımız ilk önce iyi bireyler yetiştirmek.” İfadelerini kullandı.

“TOPRAKLARIMIZIN ÇOCUKLARINA İNANIYORUM”

Görgülü konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Başlattığımız bu okulla baktık ki durum bizim sandığımızdan daha iyi yerlere gidiyor. Bir anda 150 öğrencimiz oldu. Çocuklar iyiler ve yarışmacı olmak istiyorlar. Biz de kulüp kurduk. Datça 1923 Gençlik ve Spor Kulübü adı altında. Çocuklarımızı kulübümüzle resmi maç oynatmaya başladık. Çocuklarımız bizi öyle bir havaya soktular ki, ilk yıllarından Muğla birincisi olmaya başladılar. Hal böyle olunca çocuklarımızı Altınordu, Fenerbahçe gibi takımlardan izlemeye geldiler. Biz de çok mutlu olduk. Kendimiz Süper Lig yakalayamadık en azından ama Süper Lig’de oynayacak oyuncular yetiştirmek istedik. Bu işe başlayalı üç sene oldu. Bu süre zarfında birçok çocuğumuzu spor okullarına yerleştirdik. Güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz.  Aynı altyapı çalışmasını Muğlaspor’dan da bekliyoruz. Çocukların altyapıdan yetişmeye ihtiyacı var ve Muğla genelinde çok yetenekli çocuklar var. Sadece gidip keşfedilmesi gerekiyor. Bunun içinde her ilçeye gidip çocukları izlemek ve onları bulmak gerekiyor. Esas anlatmak istediğim, bu işlerin alt yapı olmadan olmayacağını düşünüyorum. Taşıma suyla değirmen dönmez. Futbolcu kesinlikle altyapılı olmalı. Dışarıdan futbolcu getirmekle de bu iş olmaz. Türkiye şartlarında ki her kulüp oyuncu yetiştirip dışarıya satmazsa ve bir geliri yoksa patlamaya mecburdur. A takıma harcanacak paranın yarısını altyapıya harcansa kulüp misli ile para kazanır. Bu işe başladığımdan beri tüm Muğla’yı tarıyorum, ilçelere giderek oyunculara bakıyorum. Bunu aslına profesyonel kulüplerin yapması gerekiyor. İlçelerde köylerde o kadar güzel çocuklar var ki kulüplerin oraya inmesi gerekiyor.  Datça Altınordu ve Datça 1932 Gençlik ve Spor olarak en büyük hedefimiz, çocuklarımızın yaşı gelince A takım seviyesine getirebilmek. Dışarıdan oyuncu almadan kendi çocuklarımızla gittiği yere kadar gideceğiz. Ben topraklarımızın çocuklarına inanıyorum.”

Güneşcan Görgülü bir dönem Muğlaspor forması giymiş Tezcan Görgülü’nün oğlu, Fenerbahçe ve Milli Takımın unutulmaz futbolcusu Sercan Görgülü’nün de yeğeni.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri