Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Muğlalı Mehmet Oruç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümü’nden mezun olan Yusuf Ören ile Milas Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Gökhan Acar, üniversite mezunu olmalarına rağmen baba meslekleri olan hayvancılık ve süt üretimi mesleğini yapıyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümü’nden mezun olan Yusuf Ören, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Mehmet Oruç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Gökhan Acar, üniversite mezunu olmalarına rağmen baba meslekleri olan hayvancılık ve süt üretimi mesleğini yapıyor.
Aile işletmelerine sahip çıktıklarını söyleyen üç arkadaş, mesleklerini severek yaptıklarını ve kendilerini geliştirmek istediklerini söylüyor.
2011 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Mehmet Oruç, mezun olduktan sonra baba mesleği olan hayvancılık yapmaya başladı. Mezun olduktan sonra gelir arayışı beni düşündürmeye başladı daha sonra baba mesleğine başladım diyen Mehmet Oruç, “Düzenli bir yer ve gelir arayışları beni düşündürmeye başladı. Tabi bizde baba mesleği hayvancılık. Milas Süt Birliği yöneticilerinin tavsiyesi ile 2016 yılında okuduğum bölümle ilgili kariyerimi bitirdim ve aile işletmemizde hayvancılık ve süt üretimi işine başladım” dedi.
İnşaat Teknikerliği Bölümü’nden mezun olan 29 yaşındaki Yusuf Ören ise, mezun olduktan sonra bölümüyle ilgili sektörde bir süre çalıştığını belirterek, daha sonra Milas Süt Birliği ailesinin bir ferdi olarak üretim yapmaya başladığını söyledi.
Milas Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra baba mesleği hayvancılığı seçen 26 yaşındaki Gökhan Acar ise, hedefinin aile şirketine sahip çıkmak olduğunu belirtti.
Üç arkadaşında ortak hedefi sorulduğunda, “Geleneksel hayvancılıktan profesyonelliğe doğru bir gelişimle kademe kademe hayvan sayısını artırarak, hayvan ırklarımızı değiştiriyoruz. Birliğimize ürettiğimiz kaliteli sütü en uygun fiyatla pazarlayıp, kaba yemlerimizi en uygun fiyatla temin ediyor. Yonca, silaj ve saman ihtiyaçlarımızın büyük çoğunluğunu kendimiz üreterek, işletmemizin karlılığını artırıyoruz” diye konuştular.