21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Yatağan Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen program ile kutlandı.
Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak; sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle Türk mutfağının dünya mutfakları arasında öncü bir yer edinmesine katkı sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda kutlanan 21-27 Mayıs tarihleri Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Yatağan’da devam ediyor.
Yatağan Kaymakamlığı Himayelerinde, Yatağan Belediyesinin koordinasyonu ve destekleriyle hafta boyunca yapılacak olan kutlamalar okullarda düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda, Atatürk İlkokulu tarafından okul bahçesinde Türk Mutfağı Haftası Kutlama Programı ve Okul Aile Birliği kermesi düzenlendi.
Programa İlçe Jandarma Komutanı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Sağlık Müdürü Fırat Yazıcı, Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Gençlik Spor İlçe Müdürü Kamuran Adalı, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından, Emine Erdoğan’ın Asırlık tariflerle Türk Mutfağı Kitabının tanıtımı ve 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kutlama mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Mehmet Çüngür yaptı. Çüngür konuşmasında, son yıllarda tüm dünyada hızla yayılan fastfood yemek kültürünün beraberinde getirmiş olduğu sağlıksız beslenme alışkanlığının önüne geçebilmek için Geleneksel Türk Mutfağının şifalı yemeklerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.
Program öğrencilerin müzikli gösterilerinin sunulması ile devam etti. Program sonunda Atatürk İlkokulu velileri tarafından hazırlanan Geleneksel Türk Mutfağının yemeklerinin sergilendiği stanların yer aldığı kermes alanının açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından protokol tarafından stantlar ziyaret edildi.
Program Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan yemeklerin misafirlere ikram edilmesiyle son buldu.