Muğla kültürüne iz bırakanlardan Hafız Sabri Aksoy dün çeşitli etkinliklerle anıldı.
Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocamustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kent Konseyi ve MUSANDER’in ortaklaşa işbirliğinde düzenlenen etkinliğin birinci bölümü İl Halk Kütüphanesinde saat 14.00 de açılan fotoğraf ve şiir sergisiyle gerçekleşti.
Mustafa Pabuççuoğlu konferans salonunda devam eden etkinliğin ikinci bölümü, Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Kütüphane Müdürü Üveyda Güler, etkinliğe bilgi ve belge katkısında bulunan Ünal Türkeş, Mehmet Ali Eren Saadettin Özbek, Emel Kamil Yılmaz, Ünal Türköz, Füsun Demircan, Gülseren Aksoy, Süleyman Aksoy, Yücel Dişçigil, Akif Aksoy, Dilek Aksoy, İhsan Özgen, İlker Altınsoy ve Selahattin Sapmaz’a teşekkür ederken, MUSANDER ve Sekibaşı Kadın Dayanışma evine iyi dileklerini sundu.
MUSANDER Başkanı Saadettin Özbek de yaptığı konuşmada Hafız Sabri Aksoy’un özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Özbek, Ünal Türkeş, Zekai Eroğlu, Ali Rıza Hakses ve Mehmet Ali Eren arşivlerinden geniş şekilde yararlandıklarını belirterek, çocukları olduğu halde bugünlere ardılları kalmayan Hafız Sabri Aksoy’un anısını yeterince yaşatabilmeye çalıştıklarını söyledi.
Hafız Sabri’nin büyük bir yurtsever olduğunu da ifade eden Özbek, “O büyük bir milliyetçiydi, devrimciydi, halkçıydı, yenilikçiydi, toplumcuydu” dedi.
Konuşmaların ardından Hafız Sabri Aksoy’un derlediği Muğla Türküleri seslendirildi. Kına türküsü ve merasimi de kadınlar tarafından yöresel kıyafetlerle temsili olarak canlandırıldı.
Bağlamasını emekli albay Naci Söze’nin çalacağı etkinliğin ikinci bölümünde Serin Yılmaz, Mehmet Ali Kırlı, Osman Coşkun ve Ünal Türköz Hafiz Sabri Aksoy’un derlediği özgün Muğla Türkülerini seslendirdiler.