Netlog firması tarafından Muğla’nın Bayır beldesinde yapımı başlanan, Ege ve Akdeniz’in en büyük lojistik merkezi Geney Ege Lojistik Merkezi’nin temleli atıldı.
22 bin metrekare kapalı alanı, aynı anda 58 TIR’ın yükleme ve boşaltma yaptığı ve 400 kişinin iş istihdamının sağlanacağı merkezden Ege ve Akdeniz’e sevkiyat yapılacak.
Temel atma törenine Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, MUTSO Gelişim Hareketi Lideri Safa Altaş, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşanBayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Bayır’ın Muğla’nın en önemli merkezlerinden birisi halene geldiğini belirtti. Çoban, “Yatırımcılarımız için elimizden gelen tüm yardımı bugüne kadar yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Beldemize, Muğlamıza ve ülkemize katma değer sunan, çevreye duyarlı her türlü yatırım için destek vermeye hazırız” dedi.
Netlog Firması Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, yapılacak lojistik merkez hakkında bilgi verdi. Çak, “2 ay önce Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı sayın Safa Altaş’ın teşviki ile Güney Ege Lojistik Merkezi’nin çalışmasına başladık. Bayır belediye başkanımız da yer konusunda yardımcı oldu. İyi ki yatırımımızı Muğla’da yapıyoruz. Muğla Ege ve Akdeniz’in ortasında turizmi ile, yer altı ve yer üstü maden kaynakları ile ve tarımı ile önemli bir merkez. 31 bin m2 arazi üzerine 22 bin m2 kapalı alanda aynı anda 58 TIR’ın yükleme ve boşaltma yapabildiği bir Lojistik merkez yapıyoruz. Şirketimizin İzmir’deki lojistik merkezinin kapasitesinin 11 bin m2 oludğunu düşünürsek, İzmir’den iki kat daha büyük bir merkez yapıyoruz. Ege Bölgesin’de ilk defa soğuk hava depolarının yanında ilaç saklama deposu da yapıyoruz. 20 milyon TL’ye malolacak Güney Ege Lojistik Merkezi’nin tam kapasite ile çalışması halinde 400 kişi istihdam edilecek. Türkiye genelinde 17 ayrı şehirde ve 54 ayrı merkezde şirketimiz hizmet veriyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor”
dedi.
Sırada Topraksız Tarıma yatırım var
Antalya’da topraksız tarım yapan büyük bir şirketlerinin bulunduğunu belirten Şak, “Muğla’da ikinci yatırımımızı topraksız tarım üzerine yapacağız. Fakat bu yatırımı Muğla’lı yerel ortaklarımız ile yapmak istiyoruz. Muğla hava ve iklimi nedeniyle topraksız tarıma çok uygun. Bugüne kadar Muğla’da bu kültür gelişmemiş veya topraksız tarım konusunda çalışma yapılmamış” dedi.