Hepimiz bilginin bizi değiştireceğini düşünerek büyütüldük oysa bilgi bizi hiçbir zaman değiştirmedi hatta bir sorunumuz problemimiz olduğunda bilmiyorsun denildi kimse bu konu üzerindeki sorumluluğumuzu sormadı.
Peki tam olarak neden bahsediyorum. Sigaranın zararlı olduğunu biliyor muyuz ? tabikide evet , kendimizi üzmenin kötü ve zararlı olduğunu bilmiyor muyuz ? biliyoruz , peki sağlıklı beslenmenin iyi olduğunu biliyor muyuz? biliyoruz peki bu bilgiler bizim hayatımızda neler değiştiriyor...
Hayatında kilo veren, sigara içmeyi bırakan, büyük şirketler kuran... böyle başarılara imza atan insanların hayatına bakarsak bir kırılma noktaları olduğunu görürüz ve neredeyse hepsi de der ki bunu yapmam gerekiyordu (zorundaydım).
Biz biliyoruz yapamıyoruz başarılı insanlar biliyor yapabiliyorlar. Burdaki fark bilinçten kaynaklanıyor. Bilinçli bir insan o bilgi onun için faydalıysa kullanır faydasızsa kullanmaz. Bilgili bir insan kendine zarar verebilir, bir başkasına zarar verebilir, trafikte insanların canını hice sayabilir, şirketini zarar ettirebilir.. Oysa bilinçli bir insan kendine ve başkasına zarar veremez, kullandığı aracın farkındadır onu iyi kullanır ailesinin, şirketinin farkındadır onların sorumluluğunu alır ve bütün eylemleri bu doğrultudadır.
Biliç bilgelikten gelir. Bilge çok bilen değil bildiğini uygulama cesaretinde olandır. Bu cesaret hayata karşı olan bir cesarettir. Bilge bir insanın hayatı kötüye bile gitse bilge kişi hayatının sorumluluğunu aldığı için sorunları bir an önce çözer ( sızlanmaz , şikayet etmez, suçlamaz)
Bizlerin de asıl yapması gereken bilgisizliğimizi değil, bilge olmayışımızı sorgulamaktır.
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Daha çok psikolojik bilgi için her hafta köşe yazılarımla karşınızdayım takipte kalın.