Gerçek Servetimiz Nedir ?

Naim Arslan Dağlı

Yakın bir zamanda arkadaşımla bir motor gezisindeydik. Sonrasında konu motorumun ne kadar temiz ve güzel olduğuna geldi. Ben de motoruma ne kadar değer verdiğimden, en iyi tamircilere götürdüğümden vesaire bahsetmeye başladım. Arkadaşım da dedesinin bir arabası olduğundan ve arabasına çok değer verdiğinden bahsetti. Dedesi her gün arabasını siler, en iyi losyonlarla temizler, örtüyle örtüp korurmuş ve arabası ilk alındığı günkü gibiymiş. Hepimizin çevresinde böyle örnekler vardır. Aslında bu eylemler arabalarımızın çok değerli olmasından değil, bizim onlara çok değer vermemizden kaynaklanmaktadır.

Ama gerçek servetimiz ve korumamız gereken gerçekten varlıklarımız mı ? Yani siz hiç 'Ben annemi öyle bir severim ki ona çiçekler alır, her gün ona sevdiğimi söyler, onun bir dediğini ikiletmem.' diyen bir kişiyle karşılaştınız mı? Veya 'Ben o kadar sevgi doluyum ki insanları çok severim ve her gün içimdeki bu sevgiyi besler ve büyütürüm.' diyen birini duydunuz mu? Veya 'Benim o kadar değerli bir hayat enerjim var ki onu her gün fark eder ve ne olursa olsun hayat enerjimi korurum.' diyen birini duydunuz mu? Muhtemelen hepsine cevabınız aynı: 'Hayır, duymadık.' Oysa varlıklarımız bize gerçekten iç huzurumuz, annemiz, güzel dostluklarımız kadar destek olabilir mi? Değerli hissettirebilir mi?

Asıl servetimiz nedir? Yolda gülerek koşan hayat dolu bir çocuk gördüğümüzde neden tarif edemediğimiz bir burukluk hissederiz? Neden son model arabamızın içindeyken dışarıdaki mutlu çiftler bize garip hissettirir? Bu soruları düşünmenin gerçeği görmemiz konusunda değerli olduğunu düşünüyorum.

Peki yapmamız gereken nedir? Maddelere değer vermemeli miyiz? Aslında yapılması gereken çok nettir. Her şeyi olması gereken yere koymak ve vermemiz gerektiği kadar değer vermek. Varlıklarımız tabii ki tertemiz olsun ama biz de tertemiz olalım, sağlıklı olalım, mutlu olalım, insanlara da mutluluk verelim, kendimizi sevelim, insanları sevelim...

Eğer birçok varlığımız varsa çok güzel, onları da sevelim ama yoksa o da güzel; kendimizi sevelim, kendimize değer verelim, en iyisini en güzelini biz birlikte oluşturalım ve gerçek servetimizi koruyalım.

Hepinize iyi haftalar dilerim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.