MİLAS BELEDİYESİ ÜRETİCİNİN YANINDA

Milas Belediyesi hem yangın felaketinin ardından zor günler geçiren vatandaşların hem de artan girdi maliyetleriyle can çekişen üreticinin imdadına yetişti.Bu yılın Ağustos ayında meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük...

Milas Belediyesi hem yangın felaketinin ardından zor günler geçiren vatandaşların hem de artan girdi maliyetleriyle can çekişen üreticinin imdadına yetişti.

Bu yılın Ağustos ayında meydana gelen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden bir tanesi olan orman yangınlarından en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi Milas oldu. Yaklaşık 11 gün süren orman yangınları boyunca binlerce dekarlık alan kül oldu.  Milas Belediyesi hem yangın boyunca hem de yangın sonrasında vatandaşların yanında olmayı sürdürdü. Milas Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yangın sonrasında yangından etkilenen yurttaşlara birçok yardım gerçekleştirildi.

150 TON KESİF YEM, 250 TON KABA YEM DESTEĞİ

Yangın sonrasında Milas Belediyesi vatandaşların yardımına koştu. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yangından mağdur olan vatandaşlara 150 ton kesif yem, 250 ton kaba yem desteğinde bulunulurken, sokak hayvanları için de 3 ton mama dağıtımı yapıldı.

ARICILARA DESTEK

Yangından etkilenen üreticilere dağıtılmak üzere Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne tahsisli 75 bin m2’lik alana Muğla Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde tritikale ekimi gerçekleştirilirken, arıcılık faaliyeti yürüten üreticilere AHBAP Derneği iş birliği ile 46 ton şeker dağıtımı gerçekleştirildi.

KIRSAL KALKINMA HEDEFLENİYOR

Milas Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte kırsal kalkınmayı hedefliyor. Kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların kalkınmasını önemseyen Milas Belediyesi, köylülere gelir yaratmak adına halı ipi dağıtmaya başlayacak. Yine ekipler yangından etkilenen bölgelerde Milas Ziraat Odası iş birliği ile 20 dekara kadar arazisi olan çiftçiye %100, 20 dekardan fazla arazisi olanlara dekar başına %25 hibe olmak üzere toplamda 81 ton arpa, buğday ve tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

BELEDİYE ARAZİLERİNİN TOPRAK ANALİZLERİ YAPILDI

Belediye’ye ait zeytinliklerin genel durumuyla alakalı yerinde tespit raporu ve mahsul durum raporu ve belediye arazilerinin toprak analiz numuneleri alındı. Bu çalışmayla birlikte gelecek dönemlerde Belediyeye ait taşınmazlarda yapılacak üretimle birlikte belediyeye ek bütçe yaratılması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağıştan ve hortumdan etkilenen mahallelerden olan Karşıyaka ve Derince Mahallerinde maddi zarar gören yurttaşlara erik, ceviz, portakal, nar, çam fıstığı ve limon ağaçlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

YAKLAŞIK 2 MİLYON TL’LİK YARDIM

Milas Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşların iş birliği ile 2021 ayının son iki çeyreğinde gerçekleştirilen yardımların maliyeti, yaklaşık 2 milyon tl olarak ifade edildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kooperatiflerle yapılan protokol anlaşmalarının yanı sıra üreticiler de desteklendi. Milas Belediyesi tarafından ürünleri elinde kalan üreticiden alınan ürünler, Milas’ın dört bir noktasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

“ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kırsal kalkınmanın birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. Başkan Tokat, “Kırsal kalkınma bizim için çok önemli. Kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşlarımız, hem artan girdi maliyetleri hem de ürünlerini değerinde satamamalarından dolayı oldukça mağdur oluyor. Milas Belediyesi olarak her zaman üreticimizin ve çiftçimizin yanında olduk. Hem gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ve protokoller çerçevesinde hem de belediye imkanlarımızla hiçbir yurttaşımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Marmaris Haberleri