Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmeyen kırsal mahalle ile ilgili İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi vererek, dava açtı. Başkan Toksöz, “6 mahallemiz hibe ve hayvancılık desteğini alamıyor. Biz, Yatağan’ımızın hakkını ve hukukunu savunmakla mükellefiz. Davamızı açtık. Yatağan için hayırlısı olsun” dedi.
Sinem Karakaya
Muğla’nın Yatağan ilçesinde, 6 mahalle Yatağan Belediye Meclisi tarafından Kırsal Mahalle olarak kabul edilmiş, fakat Büyükşehir Belediye Meclisinde bu karar yok sayılarak oy çokluğu ile reddedilmişti. Konuyla ilgili olarak Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Muğla İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi vererek, dava açtı.
Yatağan’ın Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallerinin kırsal mahalle sayılması için Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Avukat Erdoğan Özdemir ile birlikte yasal süreci başlattı.
Toksöz, “Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor ve programların hiçbirinden faydalanamıyorlar. Biz 6 mahallemizin açıklamasını tek tek yaptık. Ne için kırsal mahalle olması gerektiğini anlattık. Aynı zamanda Büyükşehir Meclisimizin almış olduğu kararı yürütmeyi durdurulması gerektiğini de dilekçemizde beyan ettik. Doğru olan neyse, hak-adalet neyse, çiftçilik yapan insanlarımızı yani Yatağan’ımızın hakkını ve hukukunu savunmakla mükellefiz” şeklinde konuştu.
“TEK TEK AÇIKLAMAMIZA RAĞMEN MAALESEF ANLATAMADIK”
Başkan Mustafa Toksöz, şunları söyledi: “Kırsal mahalle ile ilgili Yatağan Belediye Meclisimizde karar almıştık. Aldığımız karar oy birliği ile kabul edilmiş tüm siyasi partilerin evet demesi sonucu kırsal mahalle ile ilgili Yatağan’da karar alındı. Almış olduğumuz karar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi. Biz nazikçe bu kararın bir daha değerlendirilmesi gerektiğini izah etmeye çalıştık maalesef komisyondan geçmedi. Bu kararı, oy birliği ile aldığımızı, siyasi etik anlamı olmadığını, siyaset yapılmadığını tüm parti gruplarının oy birliği ile aldığımızı defalarca vurgulamamıza rağmen 6 mahallemiz kırsal mahalle alanından çıkartıldı. Bugün için hibe ve hayvancılık desteğini bu mahallelerimiz alamıyor. Bu konunu çıkartan kurumun Tarım ve Orman Bakanlığını olduğunu dilekçemizde de dile getirdik. Maalesef, onlar ‘Başkan Toksöz kanun bilmesine rağmen kanuna muhalefet ediyor. Bunu yargıya taşı, devleti dava et’ dediler. Böyle bir usul ve esasın olmadığını, kanunun meclis kararlarıyla gerçekleştiğini ve bu kanunun da mecliste alınan kararlarla kanun kapsamında girdiğini özellikle belirtmemize rağmen maalesef anlatamadık. Yatağan’da sanayi ve büyük işletmelerin olduğu alanları olmayan, kırsaldan hiçbir farkı olmayan yerlerin ayrılıp çıkartılmasını üzüntüyle karşıladık. Hakkın, hukukun yerini bulacağını ümit ediyoruz. Bu niyetle de davamızı açmış bulunduk. Yatağan’daki hemşerilerimiz için hayırlı ve uğurlu olsun.”