Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma arasında, Marmaris Bozburun Yarımadası’nın su sorununun çözüleceği içme suyu hattı projesinin protokolü imzalandı. Protokole göre, Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca mahallesi olmak üzere toplam 7 mahalleye 53 kilometrelik 262 milyon lira yatırımla ek içme suyu sağlanacak.
SİNEM KARAKAYA
Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma arasında yapılan protokol kapsamında Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla, 53 kilometrelik dev içme suyu projesi hayata geçecek.
Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve yüklenici firma arasında imzalandı.
Marmaris'te yaşayan 40 bin kişiye hitap eden proje kapsamında 53 kilometre isale hattı, 3 adet terfi merkezi, 2 adet 200 metreküp dağıtım deposu, 1 adet 100 metreküp terfi deposu, 8 adet maslak ve elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.
“MARMARİS’TE SU KITLIĞI HAT SAFAYA VARDI”
Protokol töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Marmaris’te yangınlarından da ardından kuraklıkla birlikte su kıtlığı hat safaya vardı. Bozburun su temini ile ilgili çalışmaları 2015 yılında başlatmıştık. Proje maliyeti birinci etap için 262 milyon 980 bin TL. İş süresi 260 gün. Etaplara başladığımızda Turunç kısmını bir an önce bitirmemiz gerekiyor. 4 etaba ayırdık. 4 farklı yerden inşaat başlayacak. 30 gün içinde malzemeler gelecek. Turunç, Osmaniye ilk 60 günde bitirilecek. 10 gün sonra Bayır'a suyu bağlamış olacağız. Bayır'dan sonra suyun cazibesi ile gitmesi sağlanacak. Süratle çalışmaları yapacağız. Haziran ayına kadar 7 yerleşim yeri suya kavuşmuş olacak” dedi.
“BU PROJE 70 BİN KİŞİNİN SU İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK BİR PROJE”
Başkan Gürün, “Bakanlarla görüştük. Kredi alabilmemiz için kendilerinden destek istedik. Maalesef bakanlıktan istediğimiz kredi desteğini alamadık. Son olarak seçim geçsin dediler ama onun da olmayacağını anladık. Uzun zamandır bu bölgeyi suya kavuşturmaya çalışıyoruz. Büyükşehirden MUSKİ'ye kaynak aktarmak zorunda kaldık. En son yangınlarda bakanlarımıza durumumuzu bildirdik. Kendisi de bölgenin sorununu gördü. Bakan bize 'buraya katkı yapacağız' dedi. Fakat bu sonuçlanmadı. Kendi imkanlarımızla gerçekleştirmek için yola çıktık. Bu parayı bugünler için ayırdık. Bizim projemiz 70 bin kişinin su ihtiyacını karşılayabilecek bir proje” diye konuştu.
"CUMHURBAŞKANLIĞI GÖNDERDİĞİMİZ TALEBİ 2,5 YILDIR İMZALAMADI"
Cumhurbaşkanlığı’nın 2 buçuk yıldır kredi talebini imzalamadığını söyleyen Başkan Gürün, “Yeni yatırımlar devam ediyor. Fransız Kalkınma Ajansı'ndan 63,5 milyon Euroluk kredi için Cumhurbaşkanımıza talebimizi gönderdik. 2 buçuk yıldır imzalanmadı. Hala bekliyoruz. Her defasında bizim kredi notumuz çok yüksek çıkıyor. Biz şuan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kredi notunda eşit durumdayız. En iyi olan iki belediye eşit durumda. Kredibilite açısından avantaja sahibiz. Buna rağmen talep ettiğimiz krediyi alamadık" diye konuştu.