Muğla’da geleneksek hale getirilen Düğün Yemekleri Festivali’nin bu yıl 2.si 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlendi. Slow Food Muğla Topluluğu tarafından yapılan festival, saat 12.00’de Kurşunlu Meydanı İnsan Hakları Parkı’nda başladı.
Festival kapsamında ilk olarak Konakaltı Kültür Merkezi’nde ‘Muğla Yeryüzü Pazarı ve Yerel Bağlar’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Daha sonra saat 15.00’de Kurşunlu Meydanı İnsan Hakları Parkı’nda Keşkek Partisi düzenlendi.
Festivale katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Slow Food Muğla Topluluğu tarafından kazanda kaynatılan keşkek Muğla’nın plakası olan 48 kere dövüldü.
Davul zurna eşliğinde yapılan keşkek, vatandaşlara dağıtıldı.
Vatandaşlar ayrıca esnaf lokantalarında yahni, keşkek, yoğurtlama, pilav ve zerdenin bulunduğu geleneksel düğün yemeklerini tatma fırsatı buldu.
KAPIŞ KAPIŞ ALDILAR
Muğlalıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde, vatandaşlar keşkek almak için adeta birbiriyle yarıştı.
HABER: SİNEM KARAKAYA