Nebiköy Camii Yeni Halılarına Kavuştu

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) destekleri ile restorasyon çalışmaları devam eden Yatağan çevresindeki önemli Türk devri yapılarından olan Yatağan Nebiköy Camiinde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Nebiköy Muhtarımız Murat Ali Karataş’ın önderliğinde hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Nebiköy Camisine yeni halı alınarak camiye serildi.

İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi , Nebiköy Muhtarımız Murat Ali Karataş ile birlikte Nebiköy Camisine yaptığı ziyarette yapılan çalışmalarda gelinen son durumu yerinde inceleyerek camimizin restorasyon çalışmalarınına verdiği destek için başta Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık ,Yatağan İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Emre Kılıç, Nebiköy Muhtarımız Murat Ali Karataş ve özellikle halılarımızın alınmasında maddi ve manevi destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederek en kısa sürede Nebiköy Camisindeki restorasyon çalışmalarının tamamlanacağını ve ibadete açılacağını söyledi.

İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi Nebiköy ziyaretinde ayrıca vatandaşlarımızla sohbet edip, mahallemizin manevi hayatına damga vuran merhum Molla Yusuf ve merhume Iraz teyze vb.ni hayırla yad edip tüm geçmişlerimiz için duada bulunarak , Yatağan İlçe merkezi olmazdan önce, çevresindeki bir çok köyün kendisine bağlı olduğu mahallemizin eski yerleşim yerinde, vatandaşlarımızın içinde uzun yıllarca ibadet ettiği ve hala minare kapısının, mihrabının ve çevre duvarlarının kalıntılarının bulunduğu eski camimizi de ziyaret etti.

HABER: MUSTAFA AKTAŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri