Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Muğla ili genelinde görev yapan öğretmenlerin farklı etkinliklerde bir araya getirilerek etkileşimlerini güçlendirmeyi hedefleyen Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin yeni durağı Kavaklıdere ilçesi oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, Kavaklıdere ilçesinde görev yapan öğretmenlerle buluştu. İlk olarak Çayboyu mesire yerinde bir araya gelinen etkinlikte, samimi ve sıcak bir ortamda öğretmenlerle hasbihal eden İl Müdürü Emre Çay, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi.
İl Müdürü Emre Çay, İlçe Müdürü Ümit Menteşe, şube müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen programınbir sonraki durağı, Kavaklıdere Bakırcılar Çarşısı oldu. Otantik Bakırcılar Çarşısı’nda kısa bir gezintinin ardından bakırcılık atölyesi ziyaret edildi.
Öğretmenler, Kavaklıdere'de 800yıllık geçmişi olan bakırcılık mesleğinin tarihini, 60 yıllık bakır ustası Mehmet amcadan dinleyerek bakırcılık atölyesinde keyifli zaman geçirdiler. Unutulmaya yüz tutmuş ata mesleğini gururla yaşatmaya çalıştığını belirten Mehmet amcabakır işleme teknikleri hakkında, öğretmenlere bilgi verdi. Devamında İl Müdürü Emre Çay ve öğretmenlerin katılımı ile bakır eşya üzerinde uygulama etkinliği yapıldı.
“UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BAKIRCILIĞI SON USTASINDAN DİNLEMEK KEYİF VERDİ”
Öğretmen Etkileşim Günleri’nin Muğla’nın farklı ilçelerinde, farklı temalarda yürütülmeye dolu dolu devam edeceğini belirten İl Müdürü Emre Çay, “Bakırcılığı ile meşhur Kavaklıdere ilçemizde öğretmenlerimizlebir araya gelerek kültür, tarih ve sanata dair unutamayacağımız bir gün geçirdik. Unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarından olan bakırcılığı yerinde görmek ve son ustasından ata mesleğini dinlemek, bizlere ayrı bir keyif verdi. Etkinliğe katılan tüm öğretmenlerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğretmen Etkileşim Günleri’miz yıl boyunca dolu dolu devam edecek.” dedi.
ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Kültür, tarih ve sanat etkinlikleri kapsamında tarihi yerler ve müze ziyaretleri, film ve belgesel gösterimleri, sanat atölyeleri, kültürel festivaller, konferanslar ve seminerler, geleneksel halk dansları ve müzik gösterileri, edebiyat etkinlikleri, yerel el sanatları ve zanaat etkinlikleri, tarihi yürüyüşler ve geziler düzenlenecek.
Çevre, doğa ve spor etkinlikleri kapsamında ise doğa yürüyüşleri ve doğa keşifleri, bisiklet turları, kamp ve izcilik etkinlikleri, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm seminerleri, ekolojik bahçe ve tarım etkinlikleri, doğa fotoğrafçılığı ve doğa resim atölyeleri, spor turnuvaları ve yarışmaları gerçekleştirilecek.