YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜ TARİHİNDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI

Yatağan İlçe Müftülüğünde tarihi bir adım atılarak ilk resmi nikah kıyıldı. İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2017 tarih ve 132911 sayılı kararı ile il ve ilçe müftülüklerine verilen evlendirme yetkisi, 14 Mayıs 2018 itibarıyla yürürlüğe girmişti. Bu kapsamda Yatağan'da müftülük tarafından gerçekleştirilen ilk nikah, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi tarafından kıyıldı.

Nikah merasimi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın şahitlik yaptığı bu özel törene çok sayıda davetli katıldı. Tek Sosyal Tesislerinde gerçekleşen nikah, Bekir ve Hatice Canbaz çiftinin oğulları Hamza Canbaz ile Esma Nur’un evlilik akdi ile tamamlandı.

Tören sırasında konuşan Kaymakam Mustafa Emre Kılıç, evliliğin temel değerleri üzerine nasihatlerde bulunarak, "Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için karşılıklı sevgi, saygı, sadakat ve hoşgörü çok önemlidir. Rabbim hayırlısıyla, mutlu ve sağlıklı bir evlilik yaşamayı nasip etsin." ifadelerini kullandı. Ardından evlenme cüzdanını gelin Esma Nur'a takdim eden Kılıç, genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da konuşmasında günün önemine vurgu yaparak, genç çift için dua etti ve Kur’an-ı Kerim ile Türk Bayrağı hediye etti. Tören, misafirlere ikramların ardından sona erdi.

MUSTAFA AKTAŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri