Pri-Sci-Net Projesi sürüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi 14 Avrupa ülkesinin yer aldığı Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Kapsamında Pri-Sci-Net Projesi Sorgulama Temelli Bilim Eğitimi Ulusal Öğretmen Seminerleri ilerleyen günlerde...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi 14 Avrupa ülkesinin yer aldığı Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Kapsamında Pri-Sci-Net Projesi Sorgulama Temelli Bilim Eğitimi Ulusal Öğretmen Seminerleri ilerleyen günlerde devam edecek.

14  Avrupa Ülkesinin yer aldığı Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı tarafından desteklenen “Fen Bilimi Eğitimcilerinde Sorgulama Temelli Öğretimin Esaslarına İlişkin Eğitim ve Mesleki Gelişim Ağının Oluşturulması” başlıklı proje, Malta Üniversitesi’nden Prof. Suzanne Gatt yürütücülüğünde,  14 ülkenin katılımı  ve 17 ortaklı bir yapıyla oluşturulmuştur. Projede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türkiye ortağı olarak yer alıyor. Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi) ve Doç. Dr. Kemal Yürümezoğlu (Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi) ise Proje’nin Türkiye’deki araştırma ekibini oluşturuyorlar.

Projenin genel amacı fen/bilim eğitiminde inovatif yöntemlerin desteklenmesi ve koordinasyonun sağlanması olup, bu bağlamda Avrupa çapında fen/bilim öğretmenlerine sorgulama temelli öğretime ilişkin eğitim seminerleri düzenlemek ve onları bu alanda geliştirmek.

Pri-Sci-Net Projesi desteğinde, Muğla ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştirilen Ulusal Öğretmen Eğitimi Seminerlerine Muğla ve İzmir’de yer alan okullardan 500’den fazla Sınıf ve Fen ve Teknoloji öğretmeni katılmak için başvurdu. Başvurular arasından şu ana kadar Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere dört grup halinde gerçekleştirilen eğitime 154 gönüllü öğretmen katıldı. En son 10-12 Eylül 2013 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen 20 saatlik seminer, yoğun bir çalışma ve katılımcı öğretmenlerin yüksek ilgisi ile başarılı bir şekilde sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen programlarla uyumlu olarak planlanan seminerde, eğitim alan öğretmenlerin bölgelerinde sorgulama temelli bilim eğitimini daha etkili kılmak ve güncellenen programları daha etkin yürütmek için donanımları ve motivasyonları güçlendirildi. Çalışmalar gelecek günlerde öğretmenlerin ihtiyaçları ile paralellik gösterecek biçimde devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri