Bodrum Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen Toprak Bayramı 1. Karaova Köyler Panayırı renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve bölgede üretilen ürünler tanıtıldı.
Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi, Karaova-Der ve Bodrum Ziraat Odası’nın destekleriyle bu yıl birincisi gerçekleştirilen Karaova Köyler Panayırı'nın açılışına; Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Protokol üyeleri, köylüler tarafından açılan stantları inceleyerek vatandaşlardan tek tek bilgi aldı.
Karaova Derneği Başkanı Ali Öztürk, " Bundan sonra ekonomik ve sosyal hayatı etkileyecek olan ve her yılın 11 Haziranını takip eden Pazar gününe denk gelen günde kutlamayı hedeflediğimiz, Toprak Haftası Toprak Bayramını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Toprak Haftası Toprak Bayramı, ülkemizi kuran kurucu irade tarafından 1945 yılında çıkarılmış olan bir yasadır. Bu yasa ile milletin efendisi köylünün kalkınması hedeflenmiştir. Bu hedef aslında muhasır medeniyet hedefinin ilk kilometre taşlarından birisidir. Bizler, Bodrum’dan Karaova’dan bu hedefe yürümek istiyoruz. Değerli misafirler, bugün aslında burada, Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneğinin de misafirleri olarak bulunuyoruz. Karaova tanıtma ve Dayanışma Derneği, büyük çoğunluğu bu bölgede olan köylerimizin sorunlarını ilgili merkezlere taşımak ve buralarda çözümler aramak üzere kurulmuş bir dernektir. Derneğim, köylülerim ve şahsım adına bir kez daha hoş geldiniz diyorum” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum'un geçmişinde tarımın öneminin büyük olduğunu ifade ederek, "Bugün burada hem kültürümüzle hem de geçmişimizle bir araya geldik. Bizim aslımız bu. Hepimiz bu toprakların yetiştirdiği ürünlerin parasıyla okuduk. Ben, bugün, Bodrum Belediye Başkanı olarak karşınızda konuşabiliyorsam bunu, Bodrum’un tek geçim kaynağı olan tarımdan geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olmaya borçluyum. Ama bugün baktığımızda Bodrum yarımadasında tek tarım yapabilen alanların Karaova bölgesinde olduğunu görüyoruz. Artık bizler de turizmle tarımı bir araya getirmenin zamanının geldiği inancındayız. Özellikle iki yıl önce başlattığımız Tohum Takas Şenlikleri arkasından üreticiye dağıttığımız fidanlarımız ve bugün de panayırımız. Bundan sonraki asıl hedefimiz Karaova Park Projesidir. Karaova Park Projesi turizmle tarımın ve üreticinin buluştuğu park projesidir. Bu proje aynı zamanda üreticiye en büyük ekonomik kaynağı sağlayacaktır. Değerli Dernek Başkanımızın söylediği gibi artık benim üreticim çocuğunu evlendirmek için ya da ev yapmak için arazisini satmayacak. Bu ekonomik gücü üretici arkadaşlarımıza hep beraber sağlamak zorundayız. Bu bizim en temel görevlerimizden bir tanesidir. Nasıl yollar, parklar yapıyorsak; yaşanılabilir bir Bodrum yarımadası için, sürdürülebilir bir turizm için tarım sektörüyle de turizmi buluşturmamız lazım. Onun için bugün bu panayırda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bunun ilk adım olduğunu lütfen unutmayın. Mumcular bölgemizi Bodrum’un Toskana’sı yapmaya söz veriyorum. Çünkü gelecekteki Bodrum’un en büyük lojistik desteği tarımda Mumcular ve Karaova bölgemizdir" dedi.
Etkinlik konuşmaların ardından halk oyunları gösterileriyle devam etti. Toprak Bayramı 1. Karaova Köyler Panayırı akşam düzenlenen Nadide Sultan konseriyle sona erdi. Konseri yüzlerce vatandaş izledi.