Aile Hekimleri iş bırakıyor
Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları bütün ülke genelinde ve Muğla’daki işyerlerinde 1 günlük iş bırakma eylemine gidiyor. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin dile...
Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları bütün ülke genelinde ve Muğla’daki işyerlerinde 1 günlük iş bırakma eylemine gidiyor. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirilmesi için bugün bütün işyerlerinde 1 günlük iş bırakma, 13 Aralık Cumartesi günü de (yarın) Ankara’da miting gerçekleştirilecek.
Eylemler ile ilgili olarak Muğla Aile Hekimleri Derneği’nden yapılan açıklamada, Aile Hekimliği çalışanlarının üzerindeki baskıları giderek arttığı ve ağırlaştığına dikkat çekildi.
Bakanlığın gerçekleri gizlemeye çalıştığı ifade edilen açıklamada; "Aile hekimlerinin eğitimi için nöbet düzenlemesi yapıyoruz” diye başlayan süreç “Aile hekimlerine acilde ihtiyacımız var” şeklinde devam etmiş”, “Nöbetsiz sağlık sistemi olmaz” şekline dönüşerek, son olarak da “Aile Hekimlerini aileler ile daha çok bir araya getireceğiz” e dönüşmüştür.
Bakanlık gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Sorunun adı "teşvik edilmiş acile başvuru "sorunudur. Bu sorunun sebebi ve çözümü aile hekimlerinde değildir. Bu sorun bahane edilerek aile hekimliği uygulaması bitirilmek istenmektedir. Hastane acillerine başvuruyu teşvik eden bizzat mevcut sağlık bakanlığımızdır. Sorunu gerçekten çözmek için hiç bir çözüm, proje üretemeyen bakanlık, en kolay yol olarak aile sağlığı merkezlerini acil gibi göstermeye çalışarak halkımızı yanıltmaktadır.
“Aile Sağlığı Merkezleri Acil Servis Değildir”
Aile Sağlığı Merkezlerinin insan ve toplum sağlığı açısından önceliğine ve önemine dikkat çekilen açıklamada; “Aile Sağlığı Merkezleri, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkımızın geleceği için çalışan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alınmasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasını bitirerek, bu yerlerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir. Bu şekilde eski sağlık ocağı sistemi tekrar getirilmek istenmektedir.
Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları artık gelecekten umudunu kesmiştir. 20.000 aile hekimine ve 20.000 aile sağlığı çalışanına daha ihtiyacım var diyen bakanlık, acaba mevcut aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının, sistemden kaçış için yollar aradığının farkında değil midir?
Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına haftada altı gün, günde on iki saatten,ayda 300 saat,çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırı olduğunu bilmemekte midir ?
Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak Aile Hekimliğine, Sağlık Bakanlığın dan daha fazla önem veriyoruz ve iyi bir aile hekimliği uygulamasına sahip olmak için herkesten fazla çalışıyoruz.
Aile Hekimliği uygulamasını bitirenler ilerde “sağlık sistemine ihanet edenler” olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız.
Ülkemizdeki aile hekimliği uygulaması sağlık göstergeleri ile Avrupa Şampiyonu olmuştur. Bu başarıyı sağlayan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yüklenmek istenen angaryalardan, Acil, ASM-TSM nöbetlerinden vazgeçilmelidir.”denildi.
Bu haber toplam 155 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.