Alternatif Turizm değerlendirildi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Alternatif Turizm” konulu konferansta, Muğla’da turizmin 12 aya çıkarılmasında etkili olan alternatif turizm tartışıldı.Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi...
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Alternatif Turizm” konulu konferansta, Muğla’da turizmin 12 aya çıkarılmasında etkili olan alternatif turizm tartışıldı.
Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar moderatörlüğünde “Alternatif Turizm” konulu konferansı düzenlendi. Turizm Fakültesi anfisinde gerçekleştirilen konferansta Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, MSKÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Aslan, Yasmin Hotel Bodrum Genel Müdürü Erhan Ünaldı sunum yaptı. Konferansta konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, turizmin, başta ekolojik turizm olmak üzere spor ve hatta tarım ile birleştirmesi gerektiğini belirtti. Turizmi 12 aya yaymak için üniversite olarak büyük çaba gösterdiklerini anlatan Harmandar, “Turizmi sadece yaz ayları olan bir sektörden çıkarıp, 12 aya yaymamız gerekiyor. Üniversite olarak biz buna çok önem veriyoruz. Yaklaşık 3 bini aşan öğrencimiz turizm eğitimi alıyor. Biz bu kapsamda sektör temsilcileri ile her aşamada birlikte çalışmaya hazırız” dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise yılda 1,5 milyondan fazla turistin tatilini geçirdiği Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te alternatif turizmin önem taşıdığını söyledi. Eğlence turizminin ön planda olduğu deniz, kum ve güneş üçlemesinin dışına çıkılarak alternatif turizm faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Özbozdağ, Muğla ve ilçelerde ön plana çıkartılması gereken kültürel, tarihsel, doğal anlamda çok fazla değer bulunduğunu belirtti.
TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise çok hızlı gelişen sektörde turizmin pek kolay olmadığını ifade etti. Turizmde değişim ve yeniliğin hızına yetişmenin çok zor olduğuna işaret eden Gökbel, “Turizm bu ülkede Anadolu’da güneş gibi bir kaynak. Anadolu, coğrafi olarak, sahip olduğu doğal değerler açısından, tarihi ve kültürel değerler açısından çok değerli. Anadolu, tüm zenginlikleri bünyesinde barındırıyor. Turizm yalnızca bir sektör değil aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Biz artık yaşamı turizme çevirmişiz. Yani korumaya çalıştığımız doğanın zaten parçasıyız” diye konuştu.
Anadolu’nun 3 tarafı denizle çevrilmiş, 2 kıtayı birleştiren, medeniyetlerin gelip gittiği, doğuyla batının hep buluştuğu nokta olduğuna vurgu yapan Gökbel, şöyle konuştu:
"Anadolu aslında barış alanı. Biz bugün bu ülkede uzun yıllar yaşayan Türkler olarak tanrının ayrıcalıklı kuluyuz. Bu topraklarda yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu nedenle turizm mesleği bize önce barışı öğretmeli, savaşmamak için. Alternatif turizmde doğaya müdahale etmeden gelişmek ve değişmek zorundayız. Alternatif turizmde de asıl olan insanın korunması. İnsan eğer korunursa doğayı harap etmeyecek. Turizmin eğlence kısmıyla bizlerin harcayacak fazla zamanı yok. Karşı olduğum için değil ama sahip olduğumuz değerleri de bilmemiz gerekiyor. Zengin olan Anadolu ama Muğla Anadolu’nun küçük bir örneği. Turizmin tüm güzelliklerini Muğla'da yaşamak ve keşfetmek mümkün”
Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.