ALTERNATİF ÜRÜN PATATES

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tarımda ürün çeşitliliğini arttırmak için yapılan çalışmalar kapsamında Derince Mahallesi’nde 2 çiftçinin arazisinde dikilen patateslerin hasadı yapıldı.Gıda...

ALTERNATİF ÜRÜN PATATES

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tarımda ürün çeşitliliğini arttırmak için yapılan çalışmalar kapsamında Derince Mahallesi’nde 2 çiftçinin arazisinde dikilen patateslerin hasadı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü desteğiyle Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçede yürütülen Alternatif Tarım Ürünlerini Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Derince Mahallesinde tarla günü düzenlendi.

Etkinliğe Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Oktay Çelik, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık şube müdürleri ve personelleri, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Öner, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Teknik İşler Koordinatörü Dr. Gün Kırcalıoğlu Derince Mahalle Muhtarı Saldıray Çetin ve mahalle sakinleri katıldı.

Değişik şekillerde tüketilen bir tarım ürünü olan patatesin önemini ilçede yaygınlaştırmak amacıyla Derince Mahallesi’nde ikamet eden 2 çiftçinin arazisinde üretimi gerçekleştirilen patatesin ilk hasadı düzenlenen etkinlikle gerçekleşti. Etkinlikte konuşan çiftçi Hasan Kumral geçtiğimiz yıl yapmış olduğu patates ekiminden verim alamadığını ancak bu yıl İlçe Tarım Müdürlüğünden almış olduğu sertifikalı tohumlarla yapmış olduğu üretimden çok iyi verim aldığını kaydetti. Diğer çiftçi Yılmaz Akbay da yapmış olduğu üretimden çok iyi verim aldığını kaydederek, desteği olan herkese teşekkür etti.

Derince Barajı’nın su tutmaya başladığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçilerin artık su sıkıntısı yaşamayacağını elektrik ve mazota gerek kalmayacağını dile getirerek çiftçilerin 2015 yılından itibaren rahatlıkla sulama yapabileceklerini ifade etti.

Atıcı ayrıca, pazar sorunun çözülebilmesi için özellikle ürünlerin kaliteli olması gerektiğine dikkat çekti. Çiftçilerin laboratuar sorununa da değinen Ziraat Odası binasının bir bölümünü laboratuar olarak hazırladıklarını belirterek en kısa zamanda tamamlamak istediklerini ve burada ürünlerin analizlerini yapmak istediklerini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici Bakanlığın bu taleplerle ilgili çalışmaları olduğunu ve Muğla genelinde de 15 adet soğuk hava deposu hazırlayacaklarını dile getirdi. Daha sonra söz alan Kaymakam Gürel, Milas’ın Muğla ilinin merkezi bir bölgesi oluğuna dikkat çekerek, bölgede alternatif ürünün çeşitlendirilmesi çiftçiye ekonomik olarak da katkı sağlayacağını, piyasaya sürülerek de ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.

Konuşmaların ardından yılın ilk patates hasadı gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.