Barajlarda azaldı, göletlerde arttı
Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü; Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki su depolama alanlarındaki doluluk oranlarını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre barajlardaki su seviyesinin göletlere göre daha çok...
Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü; Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki su depolama alanlarındaki doluluk oranlarını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre barajlardaki su seviyesinin göletlere göre daha çok azaldığı belirlendi.
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Ağustos ayının ilk haftasında Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki baraj ve göllerdeki su rezervlerinin geçen yılın aynı dönemindeki durumuna göre değerlendirmesini yaptı.
DSİ. 21 Bölge Müdürlüğü sorumluluk aralındaki üç ilde bulunan 16 ayrı barajda geçen yılın aynı döneminde yüzde 65 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 63’e geriledi. Aydın Muğla ve Denizli illerinde bulunan yedi ayrı gölette gelen yıl Ağustos ayının ilk haftasında yüzde 67 olan doluluk oranı bu yıl aynı dönemde yüzde 71 olarak gerçekleşti. Baraj ve göletlerin tamamını kapsayan su rezervlerinde geçen yıl yüzde 65 olan toplam doluluk oranı bu yıl yüzde 63 olarak gerçekleşti.
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Aydın’daki Kemer Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 58 olan doluluk oranı yüzde 50’ye, Çine Adnan Menderes Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 68 olan doluluk oranı yüzde 66’ya, Topçam Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 66 olan doluluk oranı yüzde 47’ye düştü. İkizdere Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 44 olan doluluk oranı yüzde 62’ye ve Karpuzlu Yaylakavak Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 43 olan doluluk oranı yüzde 55’e yükselirken; bu yıl ilk kez su tutmaya başlayan Karacasu Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 53 olarak gerçekleşti.
Denizli’de bulunan Işıklı Gölü’nde geçen yılın aynı döneminde yüzde 45 olan doluluk oranı yüzde 40’a ve Adıgüzel Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 73 olan doluluk oranı yüzde 72’ye düştü. Gökpınar Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 56 olan doluluk oranı yüzde 57’ye ve Tavas Yenidere Barajı’nda da geçen yılın aynı döneminde yüzde 79 olan doluluk oranı yüzde 80’e yükseldi.
Muğla’daki Akköprü Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 65 olan doluluk oranı yüzde 55, Geyik Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 82 olan doluluk oranı yüzde 81’e ve Bayır Barajı’nda ise geçen yılın aynı döneminde yüzde 93 olan doluluk oranı yüzde 91’e düştü. Akgedik Barajı’nda geçen yılın aynı döneminde yüzde 55 olan doluluk oranı yüzde 63’e yükselirken, Mumcular Barajı’ndaki doluluk oranı ise yüzde 64 ile geçen yıla göre aynı seviyede gerçekleşti.
Göletlerde su seviyesi arttı
Aydın’daki Akçova Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 55 olan doluluk oranı yüzde 54, Hıdırbeyli Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 84 olan doluluk oranı yüzde 92, Çatak Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 54 olan doluluk oranı yüzde 62 ve Karacaören Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 80 olan doluluk oranı yine aynı seviyede gerçekleşti.
Denizli ilindeki Tavas Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 86 olan doluluk oranı yüzde 80 ve Beylerli Göledinde geçen yılın aynı döneminde yüzde 78 olan dolulu oranı yüzde 83 seviyesinde kalırken; Muğla’da bulunan Kazan Göledinde ise geçen yılın aynı döneminde yüzde 39 olan doluluk oranı yüzde bu yıl 47 seviyelerinde gerçekleşti.
Bu haber toplam 168 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.