Bodrum’dan Taksim’e destek

Bodrum ilçesinde bir gurup doğasever, Cuma eylemlerinde Taksim direnişine destek verip TBMM'de çıkarılmak istenen bazı yasalara dikkat çekti.Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi üyeleri, 12'nci kez Doğa İçin Ses Ver sloganıyla...

Bodrum’dan Taksim’e destek

Bodrum ilçesinde bir gurup doğasever, Cuma eylemlerinde Taksim direnişine destek verip TBMM'de çıkarılmak istenen bazı yasalara dikkat çekti.

Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi üyeleri, 12'nci kez Doğa İçin Ses Ver sloganıyla Belediye Meydanı’nda protesto gösterisinde bulundu. Uzun bir bez pankart üzerine renkli boyalar ile çeşitli sloganlar yazıp tepkilerini gösteren eylemciler, İstanbul Taksim Meydanında AVM yapılmasına karşı direnerek eylem yapanlara destek olmak amacıyla çeşitli sloganlar attı.

Tabiat Kanunu Yasa Tasarısının 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yasalaştırılacağı şeklinde duyum aldıklarını açıklayan topluluk üyelerinden Ayşe Erdem, “Geçen 29 Mayıs'ta Sosyal Sigortalar Kanununun içine Çed muafiyetini koyarak sabaha karşı Meclis'ten geçirdiler. Dün itibari ile Cumhurbaşkanı onayladı. Bunu kaçırdık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan Tabiat Kanunu Yasasının geçmesini engellemek için buradayız. 5 Haziran çevre gününde geçireceklerini duyduk. O gün bize çevre gününü hediye edecekler. Bunun için Türkiye’nin her yerinde doğa için ses veriyoruz“ dedi.

Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişi üyelerinden Sema Höcek de yaptığı konuşmada, orman kanunu tasarısının, köylünün tarım yapmasının engellenmemesini ve orman alanlarının talan edilmemesini belirterek tasarının revize edilmesini istedi.

Tabiat Kanunu izleme girişimi üyelerinden Sema Höcek, sırada bir tasarı daha olduğunu belirterek şunları söyledi: "Orman kanunu tasarısında değişiklik yapılmasına dair bir taslak Meclis'te bekliyor. Bu da doğa ile ormanlar ile ilgili tehlikeleri barındırıyor. Orman Genel Müdürlüğü isterse ormanları 29 yıllığına kiraya verebilecek. Arkeolojik kazı, bazı araştırmalar, ağaçlardan üretilen örneğin katran sakız terebentin gibi, odun kömürü ocağı gibi ağaçlardan üretilen ürünlerin oluşumundaki tesislere. Yani ormanlar bir bahane ile 29 yıllığına elimizden gidebilecek. Yeraltı suları metreküp üzerinden fiyatlandırılacak. Bu köylüye tarım yapma demek. Zaten yapamıyor şimdi sulamasını ücretle parayla yapacaksa tarım yapmayacak demektir. Buna da dikkat çekiyoruz. Bu yasa taslağını da mutlaka ve mutlaka revize etmeli diye düşünüyoruz. “

Topluluk üyelerinden Filiz Dizdar, mera alanlarının imara açıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok büyük bir kara leke var. Yalıçiftlik 1/25 binlik planında, Kisebükü’nde yine bir tahsis alanı işaretlenmiş turizm alanı olarak. Ormanlar bizimdir, Kisebükü bizimdir Küdür bizimdir, Yalıkavak'taki mera alanı bizimdir. Bunlarla ilgili gerekli tüm çabaları harcayacağız. Salı günü de Ticaret Odasında saat 13:00 te 1/25 binlik planla ilgili odaların bir toplantısı var. Ona katılacağız. İlgilenmek isteyen, bilmek isteyenleri o toplantıya bekliyoruz. Bu doğal alanlarımızı asla ve asla vermeyeceğiz biz.“

Topluluk üyeleri "Taksim için ses ver", "direnişiniz direnişimizdir" sloganları attılar, düdükler çalarak eylemi sonlandırdılar.

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.