Doğa Turizmi Master Planı hazırlandı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’nın turizm potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkarılması ve turizmden daha fazla gelir elde etmesi için Doğa turizmi ve Master Planı’nın hazırlandığını, uygulanacak bu...
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’nın turizm potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkarılması ve turizmden daha fazla gelir elde etmesi için Doğa turizmi ve Master Planı’nın hazırlandığını, uygulanacak bu plan ile turizm sezonunun uzayacağını ve gelirlerin artacağını açıkladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla’da gerçekleşen 16 adet yatırımın yanında ‘Muğla’da Doğa Turizmi ve Master Planı’nın da hazırlandığını açıkladı. Açılış ve temel atma törenini ardından Vali Amir Çiçek’i ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de katılımı ile Muğla için yapılacak yeni yatırımlar ve projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Terapi Turizmi
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve İl Başkanı İhsan Küreci’nin de hazır bulunduğu toplantıda, 16 adet projenin kemelini attıklarını ve açılışını gerçekleştirdiklerini, projelerin toplam tutarının 38 milyon TL olduğunu açıkladı. Eroğlu, “Muğla turizmde İstanbul ve Antalya’dan geride. Benim gönlüm Muğla’dan ilk sıralarda yer almasından yana. İller arasında bir rekabetin olması gerekir ama Muğla da bu yarışta onlarla baş başa bir yerde yer alsın. Bunun için arkadaşlarımız doğa turizmi dediğimiz tabiat, yayla turizmi gibi bunlar Muğla’da gereği kadar iyi değil. Muğla’nın doğası bu tür etkinlikleri yapmaya çok müsait. Bunun için Doğa Turizmi Master Planı hazırladık. Bu plan ile ilgili bir eylem planı da hazırladık. Eylem planında kem ne yapacak hepsi mevcut. Valilik, Üniversitemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, siyasi partilerimiz bir araya gelsin. Bu planın uygulanması konusunda biz Bakanlık olarak her türlü desteğe vermeye hazırız.
Bunun sözünü burada veriyorum. Amacımız Muğla’ya gelen turistler çok büyük katkıların bu Muğla’ya ve Muğla insanına sağlanması. Serbest Turizm ve Ticaret Bölgesi, dahi kuralım düşüncesi var. Taylan’da terapi için gidiyorlar. Bizdeki ormanlar onlardan bin kat daha güzel. Fakat Taylan’da gidenler 10 bin dolar bırakıp geliyor. Biz de buralarda terapi ormanından tutun, tabiat turizmi, yayla turizmi ve kanyon turizmi bunları hayata geçireceğiz. Hazırladığımız plan ile ilgili sayın valimizin vereceği talimat ile arkadaşlarımız gelsin tarafların görüşlerini alsınlar ve bu planın uygulamasını hemen başlamamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu plana dahil olsun. Doğa turizmi ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğümüzün burada 5 ayrı yer ile ilgili müjdesi var. Biyoçeşitlilik izleme projesi gibi Bafa Gölü Tabiat Parkı yürüyüş yolu düzenlemesi, Milas Tuzla Sulak alanında kuş gözlem projesi, Köyceğiz Yaban hayatı yürüyüş yolu ve seyir noktalarının düzenlemesi, Marmaris Milli Parkı içinde Sığla ormanları Terapi merkezi gibi alanları düzenler isek, turistleri bu alanlara çekebiliriz” dedi.
EGEGEP Projesi
Türkiye’de Güneydoğu Anadolu için hazırlanan GAP Projesi gibi Ege için de bir proje hazırladıklarını belirten Bakan Eroğlu, “EGEGEP adını verdiğimiz Ege Gelişim Projesi 2019 yılı sonunda bitecek. Bitiş tarihi 31.12.2019 saat 16.59. Bu proje ile 4 bin 547 tesisi tamamlıyoruz. Bunun için 25 milyar TL’lik bir yatırım yapacağız. Muğla’da 21 tane baraj ve gölet, 32 sulama tesisi, 30 içme suyu temini, 104 dere ıslahı bitmiş olacak. 8 köprü talep edilmiş onları da yapacağız. 107 orman mesire yeri yapılacak. Yapılacak bu yatırımlar ile çiftçimizin cebine yılda 348 milyon TL zirai gelir artışı olacak. 570 bin kişiye içme suyu getirilecek, 96 bin dekar arazi taşkınlardan korunacak” dedi.
Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.