Engelli kadını mühür engeli

Marmaris'te zabıta, tek eliyle takı yaparak iki çocuğuna bakmaya çalışan engelli Necla Maden'in işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. İşyeri sahibi engelli Necla Maden ve engelli babası içeride mahsur kaldı, daha...

Engelli kadını mühür engeli

Marmaris'te zabıta, tek eliyle takı yaparak iki çocuğuna bakmaya çalışan engelli Necla Maden'in işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. İşyeri sahibi engelli Necla Maden ve engelli babası içeride mahsur kaldı, daha sonra kırık camdan dışarı çıkabildiler. Maden, Belediye Başkanı Ali Acar'ın sözüne güvenerek işyerini açtığını ve 34 bin lira da kredi çektiğini söyledi. 

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, geçirdiği bir trafik kazası sonucu sağ elini kaybeden yüzde 56 engelli Necla Maden'in, Atatürk Caddesi üzerindeki Jinan Parkı'nın yanında hediyelik eşya ve kafeterya olarak çalıştırdığı işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. Mühürleme sırasında işyerinde olan müşteriler dışarı çıkarken Maden ve arkadaşları çıkmadı. Zabıtanın işyerini mühürlemesinin ardından Necla Maden ve bazı kişiler içerde kaldı. İçerde kalanlar işyerinin kırık camından dışarı çıkabildi.

Maden, işyerini geçtiğimiz yıl kiraladığını ve defalarca ruhsat için başvurduğunu belirterek, "Aynı yere daha önce 7 defa ruhsat verildi. Belediye Başkanı Ali Acar, iki kez iş yerime geldi ve burada ne yapacağımı sordu. Ben de hem kafetarya hem de kendi yaptığım el işi hediyelik eşyaları satacağımı söyledim. O da, ‘tamam, arkadaşlara söyleyeyim gelsinler, ilgilensiler. Bir süre ruhsatsız da çalışabilirsin, daha sonra ruhsat veririz' dedi. Daha sonra defalarca belediyeye gitmeme rağmen oyalandım. Bana ruhsatsız bir süre çalışabileceğimi söylemelerine rağmen vergi levhamın, sicil numaramın olduğunu, bir an önce ruhsatımın da verilmesini istedim. Fakat ruhsat vermek yerine mühürlemeye geldiler ve mühürlediler. Sebebini ise, metrekarenin yetersiz olmasını gösterdiler. Oysa buranın 3'te birinden daha küçük işyerlerine ruhsat veriyorlar" dedi.

İşyerini hem kafeterya olarak işlettiğini, hem de el işi takı yaparak sattığını söyleyen Maden, "Kendim engelliyim. İki çocuğum ve bir engelli babam var. Babam da işyerinin asma katında yaşıyor. Burayı açmak için 34 bin lira kredi kullandım ve zor durumdayım" diyerek şöyle devam etti: "Belediye ruhsat konusunu oyalayınca Muğla Valiliği'ne başvurdum. Valilik, gereğinin yapılması hususunda yazı gönderdi. Belediye bu yazıyı işyerinin kapatılması istendi şeklinde yorumladı" şeklinde konuşarak çaresizliğini dile getirdi.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, ruhsatı olmayan iş yerine verilen süre sonunda mühürleme işlemi uygulandığını belirtti.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.