Fuar Alanı tanıtıldı
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında başlattığı projelerden biri olan ‘Muğla Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı’ projesi, toplantıya katılan Menteşe Belediye...
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında başlattığı projelerden biri olan ‘Muğla Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı’ projesi, toplantıya katılan Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver başta olmak üzere MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi temsilcileri, Üniversite ve GEKA temsilcilerine anlatıldı.
MUTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Projenin amacını aktaran Ercan, projenin herhangi bir projenin devamı niteliğinde olmadığını, bağımsız bir proje olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Projemizin amacı, bölge tanımlamasında; TR 32 bölgesinde bulunan Muğla iline uluslararası bir fuar ve yaşam alanı kazandırmaktır. Bölge işletmelerinin rekabet gücünün arttırılması, uluslararası fuar ve yaşam alanı sayesinde yeni pazarlarla tanışması, bölgenin sosyo ekonomik ve dış ticaret kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.”
Toplantıda projenin mimarı olarak bir sunum gerçekleştiren Serter Karataban öncelikle projenin hazırlanmasında önemli katkıları olan ekibi ve firması Team Fores hakkında bilgi verdi. Sonrasında proje görselleriyle detaylı olarak bir sunum gerçekleştiren Mimar Karataban mimari detayların yanı sıra, projenin Muğla’ya kazandıracakları hakkında bilgi verdi.
Çevreci Fuar Alanı
Fuar ve Yaşam Alanı Projesinin en önemli özelliğinin de mevcut ağaç dokusunun korunarak inşa edilecek olmasını vurgulayan Mimar Karataban “.Bir fuar merkezinin yapılmasını neredeyse imkansız kılan arsada, yaklaşık 10 bin adet ağaç bulunuyor. Projenin en önemli mimari özelliği ise, arsanın bu doğal yapısına herhangi bir zarar verilmeyecek olması. Böylece doğal denge ve düzene, bodur çam ağaçlarının sürekliliğine ve Muğla’nın kentliye kazandırdığı kültürel mirasa karşı gelinmemiş olacak.” dedi.
Sunumun ardından soru-cevap şeklinde süren toplantı verimli paylaşımlarla devam etti. Toplantı sırasında söz alan Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Ünver, projenin başarılı bir fikrin ürünü olduğunu ve desteklemek isteyeceklerini dile getirdi. Ünver, “Dilerim ki bir sonraki birlikteliğimiz temel atma töreni olur.” şeklinde konuşarak projeden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, “Bu Fuar ve Yaşam Alanı Projesi Muğla’mız için son derece önemli. Büyükşehir ve Menteşe Belediyelerimizin bu projeye ciddi katkılar vereceklerine inanıyoruz. Proje, Muğla’ya hem ekonomik bir katma değer yaratması anlamında hem de sosyal-kültürel-sanatsal anlamda gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. Sevgili Mimarımız Serter Karataban’ın bu projede hem maddi hem manevi çok ciddi katkıları oldu ve bundan sonra da bu katkıların süreceğine inancımız tam. Katılımları ve destekleri için Odamız adına bir kez daha teşekkür etmek isterim.” Dedi.
Projenin Detayları
Aydın yönünden gelirken Muğla girişinde yer alan ve Akçaova’nın hemen bitiminde yer alacak olan Fuar ve Yaşam Alanı, kent merkezine sadece 4 km uzaklıkta bulunuyor. 82 bin m2’lik alana sahip eğimli arazinin en alt ve en üst noktaları arasındaki kot farkı ise 45 metre. Tüm vadi ve Akçaova, arazinin tepe noktasından enfes bir seyir keyfi verirken, bu yönden gelen günde yaklaşık 40 bin araç Muğla’ya girmeden önce son olarak bu tepe noktası tarafından karşılanıyor.
Proje içinde gerçekleştirilecek olan bileşenler: Fuar sergi salonu ve fuaye-Fuar açık alanı-Toplantı salonu -Restaurant-cafe-100 m2’lik 11 adet daimi sergi alanları.
Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.