GENÇ KIZILAY’DAN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Genç Kızılay ekipleri, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda   0-18 yaş aralığındaki  çocuklara oyuncak, balon ve atıştırmalık  dağıtarak, farkındalık oluşturdu.SİNEM...

GENÇ KIZILAY’DAN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Genç Kızılay ekipleri, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda   0-18 yaş aralığındaki  çocuklara oyuncak, balon ve atıştırmalık  dağıtarak, farkındalık oluşturdu.

SİNEM KARAKAYA

Muğla Genç Kızılay İl Başkanlığı tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda   0-18 yaş aralığındaki  çocuklara   oyuncak, balon ve atıştırmalık  dağıtıldı.

Genç Kızılay İl Başkanı Eren Buğra Koç, “Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır sözüyle  çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Günü kutladık” dedi.

Koç, “Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır. Bizlerde Genç Kızılay Muğla ailesi olarak  farkındalık  yaratmak amacıyla  Sınırsızlık meydanında 0-18 yaş aralığındaki çocuklara oyuncak  balon ve çeşitli  hediyeler  dağıttık. Allah bizlere vatanını milletini seven ahlaklı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.