Gökçenler Yangın Merkezi yıl sonu faaliyette
Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik mevkisinde kurulan Gökçeler Yangın Yönetim Merkezi, yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak.Muğla’da ilk olarak Bodrum-Güvercinlik karayolu üzerinde inşa edilen Gökçeler yangın yönetim...
Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik mevkisinde kurulan Gökçeler Yangın Yönetim Merkezi, yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak.
Muğla’da ilk olarak Bodrum-Güvercinlik karayolu üzerinde inşa edilen Gökçeler yangın yönetim merkezinde ki çalışmalar hızla devam ediyor. yıl sonunda faaliyete geçecek olan merkez 93 dönümlük alandan oluşuyor. Alan içerisinde 2 adet helikopter pisti, helikopter pilotları konuşlanma merkez binası ve yangın ilk müdahale ekip binası bulunuyor. Yaklaşık 700 bin TL’ye mal olan yangın yönetim merkezinde helikopterlerin yanı sıra arozözler ve yangınlara ilk müdahalede kullanılacak olan gerekli araç ve gereçlerde bulunacak.
İlk müdahalede hedef 12 dk
Yangın Söndürme Merkezinde incelemelerde bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, merkezin bu yılın sonuna kadar hizmete gireceğini belirterek “2018 yılında kendi pilotlarımız ve kendi helikopterlerimiz ile hizmet vereceğiz. Eğer yerli pilotlarımız yetmezse yabancı pilotlarımızla da çalışabiliriz. Ama genel olarak yerli pilot kullanacağız. Yangınlarda ilk müdahale süresi 15 dakikadır ama bizim hedefimiz bu süreyi 12 dakikaya indirmek olacaktır” dedi.
“Mühendisler pilot eğitimi alabilir”
Yıldırım, orman mühendislerinin pilot eğitimi alabileceklerini ifade ederek, “Havadan yapılan müdahalelerde bir yangının nasıl seyredeceğini en iyi teknik eleman bilir. Orman yangınlarda uzman elemanlarımızın pilot eğitimi alması ve hava aracı kullanır duruma gelmesi konusunda çalışma düşünülüyor. Şu anda düşünme aşamasında olan bu çalışma gerçekleştirilebilirse hava araçlarının çok daha aktif kullanılmasını sağlayacak ve kendisi karar verebilecek. O işe uygun arkadaşlarımız seçilerek buna yönlendirebilir. En azından bir kısım orman mühendisi arkadaşımıza pilotluk eğitimi verilerek hava araçlarının kullanımı sağlanırsa havadan müdahalelerde daha aktif olunacağı düşünülüyor. Gerçekten yangında uzman kişinin aynı zamanda pilot da olduğunu düşünün. Bu durumda uzman personel yangına daha iyi müdahale eder” diye konuştu.
Öte yandan 2018 yılında yangın söndürme merkezine Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı’nın ortak girişimleri ile 2 adet Skorsky helikopteri bölgede konuşlanacak.
Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.