İhracat da ithalat da arttı

Türkiye İstatistkik Enstitüsü (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından açıktlanan verilere göre M2017 yılı Nisan ayı döneminde Muğla’nın ihracatı yüzde 19.5 oranında, ithalatı ise yüzde 66.2 oranında arttı. Bu...

İhracat da ithalat da arttı

Türkiye İstatistkik Enstitüsü (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından açıktlanan verilere göre M2017 yılı Nisan ayı döneminde Muğla’nın ihracatı yüzde 19.5 oranında, ithalatı ise yüzde 66.2 oranında arttı. Bu dönem içinde Muğla’dan 40 milyon 408 bin Dolarlık ihracat yapılırken, 26 milyon 218 bin Dolarlık da itlahat gerçektleştirildi. Muğla’nın ihraç malları içinde balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar, ithalatta ise gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar ilk sırada yer aldı.

Tansel Coşkun

2017 yılının Nisan ayı döneminde Muğla’nın ihracatı da itlahatı da arttı. Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2017 yılının Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre Muğla’nın ihracatı yüzde 19.5, ithalatı da yüzde 66.2 oranında arttı.

Nisan ayında Muğla’dan 40 milyon 408 bin Dolar ihracat yapılırken, 26 milyon 218 bin Dolar tutarında da ithalat gerçekleşti.

En fazla ihracat Hollanda’ya

Muğla’dan, 2017 yılı Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülke Hollanda oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 6 milyon 63 bin dolar olarak gerçekleşti. Hollanda’yı sırasıyla 3 milyon 67 bin dolar ile İngiltere ve 2 milyon 986 bin dolar ile İtalya izledi.

En fazla ithalat Gürcistan’dan

Muğla’ya, 2017 yılı Nisan ayında en fazla ithalat yapılan ülke Gürcistan oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 4 milyon 336 bin dolar olarak gerçekleşti. Gürcistan’ı sırasıyla 3 milyon 823 bin dolar ile Fransa ve 3 milyon 17 bin dolar ile Norveç izledi.

Verilere göre; Muğla’da ihracatta balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar, ithalatta ise gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar ilk sırada yer aldı.

Nisan ayında Muğla’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, b alıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar (21 milyon 73 bin Dolar). Bu fasılı sırasıyla gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar (6 milyon 613 bin Dolar) ve " Taş, alçı, çimento, amyant, mika veya benzeri maddelerden eşya” (3 milyon 403 bin Dolar) izledi.

Aynı ayda Muğla’da ithalatı en yüksek fasıl, gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar (11 milyon 202 bin Dolar) Bu fasılı; gıda sanayiinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler (6 milyon 188 bin Dolar) ve hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar, yemeklik katı yağlar, hayvansal ve bitkisel mumlar (3 milyon 790 bin Dolar) izledi.

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.