İŞÇİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Muğla’daki termik santrallerin özelleştirme kapsamına alınmasının ardından eylemlerini sürdüren enerji ve maden işçileri, gruplar halinde ikişer günlük 20 gün sürecek açlık grevi eylemini başlattı.Muğla’daki Kemerköy...

İŞÇİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Muğla’daki termik santrallerin özelleştirme kapsamına alınmasının ardından eylemlerini sürdüren enerji ve maden işçileri, gruplar halinde ikişer günlük 20 gün sürecek açlık grevi eylemini başlattı.

Muğla’daki Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile maden ocaklarının özelleştirme ilamının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından enerji ve maden işçileri özelleştirmeye karşı eylem başlatmışlardı. İşçiler son olarak 20 gün sürecek açlık grevine başladı.

Yatağan Termik Santrali önünde kurulan açlık grevi çadırında 10 kişilik gruplar halinde ikişer gün arayla 20 gün sürecek açlık grevi eylemi öncesi başta Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin ve Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin santral önündeki açlık grevi çadırı önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, İzmir ve Aydın’daki Tes-İş Sendikası başkanları, Maden İş ve Tes-İş sendikalarına bağlı işçiler katıldı.

Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, 20 gün sürecek açlık grevinin bugün başladığını belirterek şöyle konuştu: “Cesaretle yürütmekte olduğunuz mücadeleniz kartopu gibi büyüyor. Biz bugün kararlılığımızın bir ifadesi olarak 20 gün sürecek 10’ar kişilik 2’şer günlük açlık grevi ile bu mücadeleyi taçlandıracağız. Açlık grevinin amacı, ölümü göze alan, ancak ölümü istemeyen bir mücadele yöntemidir. Bu süreçte kararlılığımızı dost düşman herkesin görmesi için bugün itibari ile açlık grevine başlıyoruz.”

Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise enerji ve maden işçileri tarafından halkın desteği ile haklı, meşru ve demokratik bir direniş sürdürdüğünü söyledi. Termik santral ve kömür sahalarının özelleştirilmesi ihalesinin iptalini isteyen işçiler ve sendikaların sesini ülkeyi yönetenlerin duyması gerektiğini anlatan Akçul, şöyle konuştu: "Bugün sesimizi duyurmazsak, demokratik direnişimizi sesimiz duyuluncaya kadar yükselteceğiz. Bugün yüzlerce kişi geldik, yarın binler ve onbinlerle geleceğiz. Gerekirse, bir bölge geleceğiz. Sesimiz duyulup gereği yapılana kadar haklı mücadelemizi kararlılıkla sonuna kadar sürdüreceğiz. Demokratik eylem planı çerçevesinde dönüşümlü açlık grevine başlıyorsunuz. Kömür işletmeleri yıllık 350 milyon TL gelir getiriyor. Bunu görmeyen gözler kör olsun. Bu mücadele sadece bir ekmek mücadelesi değil, bir memleket, ülke meselesi ve ülkeye sahip çıkma mücadelesidir. Başbakana yanlış bilgi veriliyor. Bu işletmeler zarar eden değil, kar eden kuruluşlardır ve açılan ihalelerin derhal iptal edilmesini istiyoruz.”

Konuşmaların ardından sendika başkanları ve işçiler açlık grevi çadırına giderek açlık grevine başlayan işçilere destek verdi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.