KÖMÜR için ÖMÜR verenler unutulmadı

Yatağan Maden işçileri bir avuç kömür için bir ömür veren arkadaşlarını unutmadı. Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit olan...

KÖMÜR için ÖMÜR verenler unutulmadı

Yatağan Maden işçileri bir avuç kömür için bir ömür veren arkadaşlarını unutmadı. Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 maden işçisi anıldı. Anma töreninde konuşan Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan; “     Maden Ocakları işçinin celladı olmaktan çıkartılması için önce kömür değil, ilk önce insan anlayışı egemen kılınmalıdır.”dedi.

Özelleştirmelere karşı direniş ve mücadelenin sembolü olan Yatağan’ın cefakar maden ve enerji işçileri vefakar olduklarını da bir kez daha ortaya koydu. Yatağanlı maden işçileri bir avuç kömür için bir ömür veren arkadaşlarını unutmadı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ili Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciada şehit olan 301 maden işçisi Yatağan’da düzenlenen bir törenle anıldı.

Maden-İş Sendikası tarafından Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ: Maden Direktörlüğü Eski Müessese Binası önünde düzenlenen anma törenine Türk-İş Muğla Temsilcisi ve TES-İŞ Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik ve yönetim kurulu, Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan ve yönetim kurulu, Eğitim-Sen Yatağan İlçe Temsilcisi Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile işçiler katıldı.

Maden şehitlerinin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde konuşan Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan; “Tam iki sene önce Soma da 301 eve ateş düştü. Yaralar nasıl sarılırsa sarılsın geride aileler, çocuklar, analar, babalar öksüz ve yetim kaldı. İki yıldan bu güne kadar süren yargılama süreci vicdanları yaralamaktadır. Gerçek suçlular yargılanıncaya kadar Soma faciası unutulmayacak, unutturulmayacaktır.”dedi.

“Maden ocakları cellat olmaktan çıkarılmalıdır”

Bu iş kazaların çoğunluğunun SGK İstatistiklerine göre Maden ,Enerji  ve  inşaat sektöründe meydana geldiğini hatırlatan İlhan;  “Elbette bu, tesadüfle yada kaderle  veya fıtratla açıklanamaz. Gerçek olan bir şey ; Yaşanan tüm iş kazalarında daha fazla üretim ve kar hırsı olduğudur.

Başka bir gerçek de; Hükümetin İşçi sağlığı ve iş güvenliğini düşünmeksizin sosyal tarafların, sendikaların görüşünü almadan oluşturduğu politikalardır. Maden işçisini işten atılma korkusuyla siyasi baskılara onay vermek zorunda bıraktıran zihniyetin hiç mi mesuliyeti yoktur?

Yaşanan faciadan sonra borcum var Madene girmek zorundayım dedirten İş Güvenliğine yönelik eksiklikleri işveren korkusuyla dile getirmekten bile çekinen, Sedye kirlenmesin diye çizmelerimi çıkartayım mı dedirten vahşi kapitalizmin hiç mi kabahati yok?  Maden Ocakları işçinin celladı olmaktan çıkartılması için önce kömür değil, ilk önce insan anlayışı egemen kılınmalıdır.

Soma’da hayatını kaybeden 301 işçi  arkadaşımıza ,Ayrıca terör yüzünden şehit düşen masum vatandaşlarımıza , güvenlik personellerimize Allah’ tan Rahmet, kederli ailelerine tekrar tekrar sabırlar diliyoruz. “Bir avuç  kömür için, bir ömür veren, madenci şehitlerimiz”ve bu vatanın selameti için hayatını feda eden tüm şehitlerimizin önünde eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.