Naim Arslan Dağlı

Naim Arslan Dağlı

Zaman Her Şeyin İlacı mıdır ?

Hepimizin çocukluğundan beri yüzlerce kere duyduğu bir söz vardır: "Zaman her şeyin ilacıdır." Peki soruyorum size: Zamanla hangi sorunlarınız bitti? Zaman sizin hayatınızda neyi değiştirdi? Zaman sizin için ne anlam ifade ediyor?

Zaman bana göre sadece uydurulmuş bir terimdir. Modern dünyada düzen içinde yaşamamız için faydalıdır, ama bir ilaç değildir. Hayat zamansızdır. Ruh halimiz zamansızdır. Yaşımızdan ve varlıklarımızdan bile bağımsızdırlar.

Bugün bir probleminiz varsa ve "zaman her şeyin ilacıdır" diyerek bu probleminizi zamana bırakırsanız, zaman problemi çözmez. Belki artık sizi eskisi kadar etkilemediği için geçtiğini düşünebilirsiniz, ama en ufak bir olayda bu problem size büyük bir zarar verebilir.

Zamana bırakılan ilişkiler hüsranla biter, zamana bırakılan işler hüsranla biter, zamana bırakılan hayat yaşanmaz.

Zaman sadece bir araçtır. Hatta göreceli bir araçtır, herkese farklı işler. Bu aracı kullanan sizsiniz, o sizi kullanamaz. Bu yüzden "zamana bırakma" kavramı yanlıştır.

Mesela, kolunuzun yaralandığını düşünün. Eğer küçük bir yaraysa belki zamanla iyileşebilir. Ama iltihap kapmış bir yara ise, siz de o yaranın iltihabı ile mücadele etmezseniz, o yarayı dış etmenlerden korumazsanız, iyileştirici kremlerle onu desteklemezseniz, o yara ömür boyu sizi rahatsız eder.

O yüzden zamana bırakmayalım, "olur gider" demeyelim. Nasıl vücudumuzla ilgili problemlere dikkatlice yaklaşıp, özen gösterip iyileştiriyorsak, psikolojik durumumuza da özen gösterelim, zamana bırakmadan çözelim veya çözmeye başlayalım. Sonrasında bir bakacaksınız ki ortada problem yok, kötü bir şey yok, sadece saf, temiz ve huzurlu bir siz varsınız. O yüzden hayatımızın sorumluluğunu alalım ve hayatı yaşayalım. "İleride şöyle olacak, geçmişte şöyle olmuştu" sözlerini azaltalım. Zamansız yaşayalım...

Hepinize sorumluluk dolu günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.