Mausoleum için ortak çalışma
Hukuk, sanat, spor ve siyaset adamı Remzi Kazmaz, dünyanın 7 harikasından birisi olan ve şu anda İngiltere’deki British Museum’da bulunan Mausoleum’un Bodrum’a geri getirilmesi konusunda ortak çalışma yapmak için...
Hukuk, sanat, spor ve siyaset adamı Remzi Kazmaz, dünyanın 7 harikasından birisi olan ve şu anda İngiltere’deki British Museum’da bulunan Mausoleum’un Bodrum’a geri getirilmesi konusunda ortak çalışma yapmak için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.
Ziyaret sırasında yeni yazdığı kitabını da imzalayarak hediye eden Remzi Kazmaz şunları söyledi; “Başkanımız Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı olmadan önce BOYTAV Başkanı iken sanata karşı olan duyarlılığını yapmış olduğumuz sanatsal faaliyetleri her zaman destekleyerek gösterdi. Kendisine “Aşkın Mabedi” isimli kitap yazıp bir de bu konuyla ilgili film çekeceğimizi söyledik, bizi tereddütsüz bir şekilde destekledi. Bu süreçte kendisi Bodrum Belediye Başkanı oldu, ben de çalışmalarımı tamamladım. Kendisine hem geçmiş olsun dileklerimi sunmak hem de sanata ve sanatçıya karşı göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etmeye geldim. “Aşkın Mabedi” isimli kitabımız şu anda piyasada. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak olarak yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu çalışma şu: Tarihi ve kültür varlıklarımız ait olduğu coğrafyaya tekrar geri gelmesidir. Bu nedenle de dünyanın 7 harikasından birisi olan Mausoleum Bodrum’a aittir ve Mausoleum’un İngiltere’deki British Museum’dan alınarak buraya getirilmesi konusunda sivil toplum örgütlerinin dava açma hakkı var. Sayın Başkanımla birlikte çalışarak dava açıp Mausoleum’u Bodrum’a tekrar getirmek istiyorum. Bu işin mimarının Bodrum Belediyesi olmasını istiyorum.”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Mausoleum konusunda Remzi Kazmaz’la uzun yıllar birlikte çalışmalar yaptıklarını belirtti ve şunları söyledi: “ Mausoleum geri alınması için açılan imza kampanyasına katılanlardan birisiyim. Dünyanın 7 harikasından bir tanesinin Bodrum’da olması bizim için çok önemli. Ama biz bunu yeterince ne tanıtabildik ne de bundan faydalanabiliyoruz. Mausoleum’u hepimiz bir anıt mezar olarak biliriz ama değildir. Mausoleum, Bodrum’da bu topraklarda yaşayan aşkın, sevginin, gücün ve sadakatin bir simgesidir. Bu kitapta bunların hepsinden bahsediliyor. Özellikle Bodrum’un tarihini, geçmişini kaleme alarak yeni nesillere aktaran Remzi Kazmaz’ın yanında olmak bizim en büyük görevimizdir. Mausoleum’u tekrar hayata geçirme mücadelesinden dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Mausoleum’un tekrar Bodrum’a getirilmesi konusundaki taleplerimizi BOYTAV Başkanı olarak British Museum’a ilettik, ama gerekli cevabı bir türlü alamadık. Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sivil toplum örgütleri ile tekrar devreye sokmamız lazım. Çünkü bu bizim malımız. O günün şartlarında öyle icap etmiş ve gitmiş. Bunların gerçek yerlerinde sergilenmesi bütün tarihçilerin, sanatçıların en büyük özlemidir. Çok güzel eserlerimiz Türkiye’ye geri iade ediliyor. Bakanımızın bu konuda da hassasiyetle çalışacağına inanıyorum.”
Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.