Meclise dayandılar!..
Milas'taki Kemerköy ve Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki göstermek için Ankara'ya yürüyüş başlatan sendika üyeleri, dün sabah saatlerinde Eskişehir yolunda bir araya geldi. Eyleme...
Milas'taki Kemerköy ve Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki göstermek için Ankara'ya yürüyüş başlatan sendika üyeleri, dün sabah saatlerinde Eskişehir yolunda bir araya geldi. Eyleme bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, İzzet Çetin, Mahmut Tanal, Ömer Süha Aldan, Ali Sarıbaş ve Dilek Akagün Yılmaz destek verdi. 'Emeğimiz, ülkemiz ve yarınlarımız için yürüyoruz', 'Özelleştirmeye hayır' pankartları açan, baret takan grup, buradan Meclis'e hareket etti. Eylem sebebiyle polis, grubun yürüdüğü güzergah üzerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Baretler bakanlık demirlerine asıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünden geçen işçilerden bazıları, baretleri bakanlığın demir korkuluklarına astı. Kısa süre oturma eylemi yapıp bakanlığa seslerini duyurmaya çalıştı.
Yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından işçiler, Meclis önüne geldi. Meclis önündeki çevik kuvvet ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı, giriş kapısına barikat kurdu. Sendika üyeleri, burada polis barikatına yüklendi. Barikatı aşmak isteyen grupla, polis arasında arbede çıktı. Arbede, sendika temsilcilerinin araya girmesiyle son buldu. Meclis önünde oturma eylemi yapan grup, Özelleştirme kararını sloganlarla protesto etti.
“Özelleştirme yoksulluk getirir”
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirilmemesi için mücadele verdiklerini dile getirdi. Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleri ve bu santralleri besleyen kömür işletmelerinde çalışanların Pazartesi günü Milas'tan yola çaktığını hatırlatan Akçul, bu santrallerle ilgili Özelleştirme kararı alındığını hatırlattı. Bu özelleştirmeyle sadece çalışanlarının canının yanmayacağını kaydeden Akçul, "Bölgede yüz binlerle ifade edilecek, köylü, esnaf, işçi, kamu çalışanı insanın canı yanacak. Bölge ekonomisinin temel dayanakları yok olacak. Bölgedeki bu insanlar, belki de ülkemizin hiçbir yerinde olmadığı kadar yediden yetmişe bunun bilincindedir." dedi. Özelleştirmenin kendilerine işsizlik, yoksulluk getireceğini söyledi. Özelleştirme kararının yeniden değerlendirilmesini isteyen Akçul, bu işletmelerin özelleştirilmemesini istedi.
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan işçiler, geldikleri otobüslere binerek buradan ayrıldı.
Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.