Muğla, istihdamda birinciliği hedefliyor
2017 yılının ilk Muğla İl İstihdam Kurulu’nda 2016 yılının değerlendirmesi yapıldı. Kurulda bir önceki yıl alınan kararlar ele alınırken, kurula Muğla valisi amir Çiçek Başkanlık etti. Vali Çiçek, Muğla’nın istihdam...
2017 yılının ilk Muğla İl İstihdam Kurulu’nda 2016 yılının değerlendirmesi yapıldı. Kurulda bir önceki yıl alınan kararlar ele alınırken, kurula Muğla valisi amir Çiçek Başkanlık etti. Vali Çiçek, Muğla’nın istihdam sağlamada Türkiye üçüncüsü, 2017 yılında hedefin Türkiye birinciliği olduğunu söyledi.
Vali Çiçek yaptığı değerlendirmede, “Biz girişimcilik programına özellikle ağırlık verdik. Girişimcilik programında ulaşabildiğimiz kişi sayısı Bin 288 kişi. Bunun karşılığında 223 bin 667 lira bütçemizden ödeme yaptık. Diğer önemli konulardan birisi mesleki eğitim kurslarımızdır. Bu kurslarımızdan da bugüne kadar Bin 522 kişi faydalanmış, 944 bin 562 lira kaynak aktarılmıştır. Çalışma ve İş Kurumumuzun diğer bir önemli “ dedi.
“Hedef 7 bin kişi”
Toplum yararına Çalışma Programı kapsamında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Çiçek, “Bu alanda da 4 bin 458 kişi istihdam ettik. Bunun karşılığında 41 milyon 607 bin 60 lira ödemişiz. 725 kişi şu anda hala çalışıyor. Biz bu sayı inşallah önümüzdeki aylarda çoğaltacağız. Bizim hedefimiz yıl içinde 7 bin kişiyi destek vermeyi planlıyoruz” dedi.
“Özel sektöre 10 bin 556 kişi yerleştirildi”
Özel sektörde de işe yerleştirme konusunda öncülük yapıldığını açıklayan Vali Çiçek, “Özel sektörde işe yerleştirmeyi biz sağlamaya çalıştık. Bizim uzmanlarımız özel sektör temsilcileri ile görüşüp, hangi nitelikte, hangi durumlarda özelliklere sahip kişiler lazım araştırmasını yapıyor. Çalışma ve İş kurumuna müracaat etmiş gençler arasından o işe uygun olanlar tespit ediliyor ve özel sektör ile iş arayanlar arasında bir diyalog kurulması sağlanıyor. Böylelikle 10 bin 556 kişiye iş bulmaya vesile olduk” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu tarafından işbaşı eğitim programları ile bin 701 kişinin işbaı eğitim aldığını belirten Vali amir Çiçek, “Bin 701 kişi işbaşı eğitimine yapmış. İlimizin geliştirdiği projeler ile günümüz itibari ile 6 bin 669 kişiye ulaşılmış, buraya harcanan kaynak ise 32 milyon 278 bin 185 lira. Muğla’da biz sektörler itibari ile hem turizm, tarım, enerji ve hizmet sektörü açısından eğer biz çok kaliteli kişiler çalıştırırsak, ekonomimizin girdileri daha iyi sonuçlar verir. Onun için buna devam edeceğiz” dedi.
Muğla, istihdamda Türkiye Üçüncüsü
Çalışma ve İş Kurumunun çalışmaları ile gururlandıklarının altını çizen Vali Çiçek, bu çalışmalar ve programlar ile Muğla’nın istihdamda Türkiye üçüncüsü olduğunu açıkladı. Vali Çiçek, “İşbaşı eğitim programlarında 81 il içinde Türkiye üçüncüsü olduk. İnşallah bu yıl içerisinde işbaşı eğitimde Türkiye birincisi olmaya adayız. İl İstihdam Kurulumuzun aldığı kararlar güzel sonuçlar verdi” dedi.
3 bin 300 kişi kalıcı oldu
Çalışma ve İş Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli turizm sektörü ile ilgili verdiği istatistiki bilgilerde “Turizm Müdürlüğümüzün verilerine göre ilimizde 70 bin turizm çalışanı var. Bizim işbaşı eğitimlerimizde özel sektöre yerleştirme rakamlarımıza baktığımızda devletimizin desteğinin büyüklüğünü görmüş olacağız. 32 milyon lira doğrudan turizm işletmelerimize destek olduk. İşbaşı eğitim programımıza katılan 6 bin 669 vatandaşımızın 3 bin 300’ü kalıcı istihdama dönüştü. 36 ay boyunca işveren katılım payının 300 lirasını devlet ödüyor. Kalıcı istihdama 3 bin 314’ü dönüştü, Bunlar çalışmaya devam ettikleri sürece her ay ve 36 ay boyunca her işçi için 300 liralık katkıyı biz vereceğiz. Buda ayrıca bir teşviktir” dedi
Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü Sarıyerli, Muğla'nın işsizlik oranında da Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğunu belirtirken, "Muğla'da işsizlik oranı her geçen yıl düşüyor. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının 11.3 iken, Muğla'da bu rakam 7.3'dür" dedi.
Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.