YATAĞAN'DA "AİLEDE SORUMLULUK BİLİNCİ" KONFERANSI VERİLDİ

Diyanet işleri başkanlığının “Değerleriyle Güçlü Ailem Projesi” kapsamında, Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve Yatağan İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Yatağan Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen “AİLEDE SORUMLULUK BİLİNCİ” konulu konferansta, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülfet Görgülü misafir konuşmacı olarak yer aldı.

YATAĞAN'DA "AİLEDE SORUMLULUK BİLİNCİ" KONFERANSI VERİLDİ

Programa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, çevre ilçe müftüleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Muğla Sorumlusu Uzman Vaiz Nesime Orman, Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencileri, Din Görevlileri, müftülük personeli, çeşitli okullardan öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlarımız katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, açılış konuşmasında ailenin toplumdaki önemine dikkat çekti ve programın ev sahipliğini yapmaktan duyduğu onuru dile getirdi. Katkıda bulunan herkese teşekkür eden Çetmi, aile değerlerinin korunmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Programın devamında ilahiler okunurken, Prof. Dr. Ülfet Görgülü aile kavramı, İslam'ın aileye verdiği önem ve Müslüman bireylerin aile içindeki sorumluluk bilincinden bahsetti.
Görgülü, aile kurumunun temel yapı taşı olduğunu ve bu kuruma zarar vermeye çalışan unsurların bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti.

Etkinliğin sonunda Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Prof. Dr. Ülfet Görgülü'ye teşekkür konuşması yapıp programın önemine vurgu yaparken, bakır saat hediye etti.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.