MUĞLASPOR: BİR DÜŞÜŞÜN PERDE ARKASI-1 MUĞLASPOR’U 2 KEZ ŞAMPİYON YAPAN ESKİ BAŞKAN ÖZER KIRKAN: “15 BAŞKANDAN 10’U MENFAAT İÇİN KULÜBÜN BAŞINA GEÇTİ”
Muğlaspor’u 2 kez şampiyon yapan eski Başkan Özer Kırkan, kırgınları olduğunu belirtiyor. 2 yıldır maçlara gitmediğini söyleyen Kırkan, “Bir zamanlar Muğlaspor’a küsen insanlara ‘Biz Muğlalı isek, Muğlaspor’a küsme...
Muğlaspor’u 2 kez şampiyon yapan eski Başkan Özer Kırkan, kırgınları olduğunu belirtiyor. 2 yıldır maçlara gitmediğini söyleyen Kırkan, “Bir zamanlar Muğlaspor’a küsen insanlara ‘Biz Muğlalı isek, Muğlaspor’a küsme lüksümüz yoktur’ derdim ama maalesef ben küstüm… Aslında küskünlüğüm Muğlaspor’a değil, yöneten kişilerin yönetme tarzı nedeniyle oluşan bir küskünlük bu…” diyor.
Kırkan başarısızlık döneminde desteğin çekilmesinden yakınıyor ve “Muğla olarak başarılı olanın arkasındayız ama başarısızlıkta destek görülemiyor” diyerek kulübe ilgisizlikten yakınıyor…
BU KULÜBE HEP BİR ŞEYLER VERDİM, HİÇ ALMADIM
Bir başkanın ciddi fedakarlıklar yapması gerektiğinin altını çizen Kırkan, şunları söylüyor:
“Muğlaspor’da başkanlık ve yöneticilik yapacak insan işinden, zamanından, parasından ve sağlığından fedakarlık edecek… Ben bunları feda ettim ve bu takımı şampiyon yaptım.”
Kendi menfaatleri için kulübe başkanlık ve yöneticilik yapanların Muğlaspor’a ciddi zarar verdiğini belirten Kırkan, “Muğlaspor’un başına 15 başkan geçtiyse, 10 tanesi kendi çıkarları için kulübün başına geçmiştir. 5 tanesi ise gerçekten Muğlaspor için bu kulübün başına geçti. Ben bugüne kadar bu kulübe hep bir şeyler verdim, hiçbir şey almadım, almam da…” diyor.
Başkan, geçmiş yıllarda takımın gördüğü takdiri şu sözlerle dile getiriyor:
“2002 yılında Muğlaspor şampiyon olunca bir yemek düzenledik. O dönemin Marmaris Belediyespor Başkanı Suat Akdeniz bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: ‘Duyduğum kadarıyla Muğla’nın sezon başında tespit ettiği bütçesi 12 milyar… 12 milyara Muğlaspor şampiyon oldu. Bizim tescil ettiğimiz, görünen bütçemiz 80 milyar fakat 120 milyarı buldu harcamalarımız. Demek ki bu iş para pul meselesi değil… Bizim parayı futbolcuya vereceğimize Muğla’dan yönetici transfer etmemiz gerekiyormuş…’”
3. LİG’E ÇIKARSINLAR, GELİR O YIL ŞAMPİYON YAPARIM
Özer Kırkan, son dönemlerde tekrar kulübün başına geçmesini isteyen çok kişi olduğunu söylüyor. Kırkan teklifleri neden geri çevirdiğini ise şöyle anlatıyor:
“Ben Muğlaspor’u profesyonel ligde bıraktım. Takımı yine profesyonel lige, 3. Lig’e çıkarsınlar, iddia ediyorum, ben kulübün başına geçeceğim ve öbür yıl 2. Lig’e çıkaracağım. Ama ben amatör ligde takım almam. Takım profesyonel lige çıkarsa elbette hak mevcut yönetimindir. Ancak gerekirse tekrar başkan olurum. Yapılması gereken ilk şey küstürülen iş adamları ve reklam sağlayan isimleri tekrar kulübe kazandırmaktır.”
ÖZER KIRKAN’IN ANLATIMIYLA MUĞLASPOR’UN SON 19 YILI…
“94-95 sezonunda Muğlaspor’da tesisler amirliği görevini aldım. Mustafa Hükkamoğlu başkanlığındaki bu dönemde yaşanan maddi sorunlar neticesinde takım 3. Lig’e düştü.
Sezon başında dönemin Muğla Belediye Başkanı Orhan Çakır’la kulüp başkanı Hükkamoğlu ile arasında yaşanan sorun nedeniyle Belediye yardımları kesildi. Bu süreçte asbaşkanlık görevi yürütüyordum. 95-96 sezonunda başkan oldum. Aynı yıl, Belediye’nin desteği olmadan şampiyon olduk. Hedef artık 1. Lig’di. Vali Cemil Serhadlı ve Belediye Başkanı Orhan Çakır’ın takıma destek olacağı yönündeki sözleri ile yeni sezona hazırlandık. Ancak ilerleyen dönemlerde yeterli destek verilmediği için başkanlık görevinden ayrıldım.”
Mali Sorunların Ardından Gelen Şampiyonluk
“Hamdi Yücel Gürsoy başkanlık görevini aldı. Ligin 2. yarısında takım çok kötü gitti ve düştü. Küme düşmenin ardından önce Erol Kutlay, ardından Önder Kaytan kulüp başkanlığı görevine geldi. Önder Kaytan zamanında Sıtkı Koçman’ın yardımı ile Muğlaspor’un bugün kullandığı tesis inşa edildi. Şampiyonluk gelmeyince Kaytan görevi bıraktı.
2001-2002 sezonunda başkanlık görevine talip çıkmayınca Belediye Başkanı devreye girdi. Beni mali asbaşkan görevine getirdiler. Bu süreçte takım Köyceğiz’e kampa gitti. Ödemeler yapılırken Muğlaspor’un çekini kullanmıyordum. Kendi çeklerimi kullanıyor, kendi adıma imza atıyordum. O dönemin parasıyla 3 milyarlık bir ödeme yapılması gerekiyordu. Osman Gürün ile o dönem Çarşamba günü çeklerin ödemesi konusunda anlaştık. Çarşamba günü aradığımda Başkan’ın İzmir’de olduğunu öğrendim. Para hazırlanması konusunda fikir ayrılığına düştük. Gidip bankadan kendi adıma kredi çekip ödemeyi yaptım ve ardından istifa ettim ancak istifa dilekçemi kabul etmediler…”
Projeler destek görmedi
“Bu süreçte tekrar kulübün başına geçtim. Orhan Çakır zamanında destek alamadığım için başkanlıktan ayrıldığımı hatırlattım. Bana destek sözü verildi. Belediyeden iki tane minibüs hattı vae Akyol’daki bir alanın cüzi bir miktara Muğlaspor’a verilmesini istedim. Kalıcı gelir sağlayacak tesis yapmak niyetindeydim.
Minibüsler için hat ihalesi süreci başladığında Belediye Başkanı Osman Gürün hat veremeyeceğini söyledi. Ardından Akyol’daki alanın ihale süreci başladı. 40-50 milyar gibi bir para karşılığında gerekirse Muğlaspor için kendi cebimden para verip alacaktım. Ancak Başkan, Belediye’nin geliri ile oynayamayacağını belirtti. Her arsa ihalesinden Muğlaspor için 100’er lira bağış toplanması fikrini attım ortaya… Bu da kabul edilmedi. Kaynağı dışarda aramaya başladım. İstanbul’da 14-15 kadar işadamından destek aldım. Reklamlar buldum. 6-7 hafta kalmıştı ve verilen hiçbir söz tutulmamıştı. Kulüp binasından stada kadar otobüs bile verilmedi, kendimiz kiraladık. Fakat tüm bu yaşananlara rağmen 2001-2002 sezonunda şampiyon olmayı başardık. Muğlaspor tarihinde takımı benden başka 2 kez şampiyon yapan yok. Ertesi yıl için “Benden bu yıl şampiyonluk beklemeyin” dedim ve takımı 2. Lig’de tutma çalışmalarına başladık. O dönemde 18 takım içinde 9. olduk. O dönemde ben takımı bıraktım. Mustafa Hükkamoğlu başa geldi. Ve takım 3. Lig’e düştü. İskelet kadro korunamadı. Ardından takım bu kez amatör kümeye düştü.”
Büyük borç yükü nasıl ortaya çıktı
“Önder Kaytan tekrar başkanlık görevine geldi ve Muğlaspor’un efsane teknik direktörlerinden, Rıdvan Dilmen gibi isimleri Türk futboluna kazandıran Kemal Dirikan takımın başına geçti. 2008-2009 sezonunda başarı kazanıldı ve takım tekrar 3. Lig’e çıktı. 2008-2009 sezonunda Önder Kaytan görevden ayrıldı. Kaytan’dan sonra Hamza Akercan takımın başına geçti ve takım düştü. Bu dönemde Muğlaspor’a gelir getiren büfelerden iki-üç yıllık gelirlerinden senet alınmış. 300 bin lira alacağı varmış, onu tahsil etmiş.Akercan’ın ardından da kulübün başına Eminer İçten geçti. Başkan Eminer İçten bir kurul oluşturdu. Belediye Başkanı’nın başkanlığında, eski başkanlardan oluşan bir istişare kurulu... İlk toplantıda bazı eski başkanlardan “Borçların ödenmesi için şampiyonluk hedefini bir kenara bırakıp borçları ödeme yoluna gidelim. Tesisleri öğrenci yurdu yapalım, oyuncular tesislerde kalmasın, Muğla dışından oyuncu almayalım” gibi öneriler geldi. Ben buna karşı çıktım. ‘Ya bu takım şampiyonluk hedefler ya da ben yokum’ dedim… Ardından Erol Kutlay da bana katıldı. Neticede kulübün küçülmesi ve borçları bu yolla ödeme kararı çıktı. Ben de ne başka toplantıya katıldım, ne de maçlara gittim… Bu sezon ise Eminer İçten başkanlığındaki yönetimin şampiyonluk hedefi olduğuna dair duyumlar aldım ve eğer Muğla’nın böyle hedefleri varsa ben eski bir başkan olarak takımın her zaman arkasındayım.”
Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.