MUTSO’nun spor atağı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Ortaca Sarıgerme'de yapacakları 5 futbol sahası ile Antalya'da kamp yapan takımları Muğla'ya çekmek istediklerini belirtti.16 Şubat’ta meslek komiteleri, 1 hafta sonra...

MUTSO’nun spor atağı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Ortaca Sarıgerme'de yapacakları 5 futbol sahası ile Antalya'da kamp yapan takımları Muğla'ya çekmek istediklerini belirtti.

16 Şubat’ta meslek komiteleri, 1 hafta sonra da Yönetim Kurulunu seçecek olan MUTSO'da çalışmalar devam ediyor. Yeniden aday olacağı öğrenilen mevcut Başkanı Bülent Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri hem seçim çalışmaları hem de yaptıkları faaliyet ve projeleri anlatmak için Ortaca’da üyeler ve gazetecilerle bir araya geldiler.

Kahvaltılı toplantıda yaptıkları projeleri anlatan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada, “İlimiz herkesin bildiği gibi bin 124 km.lik bir sahil şeridine, yüzde 68’lik orman varlıklarına, dünyanın hiçbir yerinde olmayan kültürel zenginliklere sahip. Bunun yanında iklimi ile de ülkemizin adından en çok söz ettiren bölgelerinden biri. Biz turizmdeki sorunları diğer odalarla yaptığımız çeşitli toplantılarda değerlendiriyoruz ve çözüm yollarını gerek Turizm Bakanlığına, gerekse milletvekillerine iletip, onların bu konularda yapacakları şeyleri çözümleriyle birlikte kendilerine iletiyoruz” dedi.

Turizm için projeler

Muğla’daki turizmi 12 aya yaymaya yönelik çeşitli projelerinin olduğunu söyleyen Bülent Karakuş, “Turizmi 12 aya yayma anlamında çalışmalarımız var. Ülkemizdeki tüm üniversitelerin aktivite kulüpleri yıl boyunca çok çeşitli etkinliklerin bir çoğunu kış mevsiminde yapıyorlar. Kış mevsiminde yapılan etkinliklerin ilimize çekilmesi, üniversiteye yönelik paket turlar ve etkinliklerin ilimizde yapılması kışın ölü sezonda turizmi canlandıracağını düşünüyoruz. Ancak ilimizde en büyük eksiklik hizmet sektöründe ve diğer bütün sektörlerde tam bir standardın olmaması. Yani otel, restaurantlarda standart bazı hizmetlerin yer alması zorunlu. Üniversiteli yada yabancı turist Muğla’ya geldiğinde ne ile karşılaşacağını, ne tür hizmet alacağını ve bu hizmetlerde hangi kaliteyi göreceğini mutlaka bilmesi gerekiyor. Bununla ilgilide dünya çapında standardizasyon kuruluşları ile anlaşma yapıp, Muğla’daki hizmet sektörünün standardını belirleme çalışmalarına başlayacağız ve bu standartları sağlayan tesislere yeşil bayrak önerimiz var” diye konuştu.

Turizmin 12 aya nasıl yayabileceğimiz ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz diyen MUTSO Başkanı Karakuş, “Bunlardan en önemlisi 03 Şubat’ta açılışını düşündüğümüz Karia yürüyüş yolu projesi. Karia yürüyüş yolu projesi 800 km.lik bir alanı kapsıyor. Ortaca ilçesinde de daha önceden kullanılan 10 kilometrelik yürüyüş yolu rotası vardı onu da Karia yürüyüş yoluna dahil ettik. Bizim rotaya dahil etmemizle hem Uluslarası fuarlarda, hem de ülkemizdeki fuarlarda bu yol tanıtılacak ve Ortaca’daki 10 kilometrelik yolda kültür yolu olarak tüm dünyadaki yürüyüş yapmak isteyenlerin bilgisine sunulacak. Bu yol Çine Labranda bölgesine, Aydın iline de giren bir yol. GEKA’dan aldığımız destek ve odamızın katkıları ile gerçekleşen bir yol” şeklinde konuştu.

Karia Yolu projesi ile köylerde eğitim çalışmalarına başlayacaklarını belirten Karakuş, “Bu yolun geçtiği köydeki köylülerde bu turizmden katkı sağlayacaklar. Önümüzdeki Pazar köylülerin eğitimine başlıyoruz. Yol güzergahındaki muhtar ve köylülere bu turizmden nasıl pay alabilecekleri ile ilgili eğitim vereceğiz. Turistlere nasıl davranacaklarını, konaklama ile ilgili onlara anlatıp köylülerimize de ekonomik girdi sağlamasını sağlayacağız. Ortaca’daki bu yola dahil olan mevkii Dalyan ile Ekincik arasındaki 10 kilometrelik yürüşüy yoludur” dedi.

Fuar önemli bir proje

Bir başka projelerinin de Fuar alanı projesi olduğunu belirten Karakuş, “Fuar alanı hem Muğla’nın markalaşmasına, hem ürünlerin tanıtılmasına, hem de bizim dünyada olup biteni çok daha yakından tanıma fırsatı sağlayacak. Fuar alanının bütün çalışmaları bitti sadece kesin irtifa hattı ile ilgili Başbakanımızın imzasını bekliyoruz. İmzadan çıkınca temelini atacak durumdayız” dedi.

Muğla bölgesinin Yörük bölgesi olduğunu belirten Bülent Karakuş, “Geçmişte yörük yaşantısını anlatan bir yörük köyü temalı bir köy projemiz var. Bu köy projesinde de yörük yaşamını birebir gelen ziyaretçilerimiz yerinde görebilecekler. İlimize gelen yaklaşık 8 milyon turistin yüzde 10’unun bu köye ziyaret etmesini planlıyoruz. Bu köyle hem iç kesimlere turizmi çekeceğiz, hem de ilimizin geleneksel yaşantısı olan yörük yaşantısın tanıtacağız” dedi.

Alternatif turizm çalışmaları

Projelerinin devamını da anlatan Bülent Karakuş, şunları söyledi; “Bunun yanında turizme hizmet verecek olan lojistik, gıda, ihtisas olmak üzere sanayi projemiz var. Yer belirleme çalışması yaptık. Arsamızı belirledik, yarın meclisimizden çıkacak, yönetim kurulu kararımızı aldık. Yarında meclis kararı ile bu organize sanayi bölgesi yapılması için başvurumuzu yapacağız ve ileriki günlerde de ilimizin diğer kurumları ile yapacağımız ortak mütevelli heyeti ile de Bakanlığa başvurarak yer tespit çalışması isteyeceğiz. En kısa zamanda da burası hayata geçecek. Ortaca içinse, biz üyelerimizin daha rahat faydalanabileceği Ortaca Temsilcilik binası için arsamızı satın aldık ve hemen önümüzdeki 1 yıllık süreçte de bu arsaya bir hizmet binası yapacağız. Burada hem hizmet birimleri olduğu gibi toplantı salonu olacak. Buradan da Ortaca halkı yararlanacak. Alternatif turizm kapsamında, bölgemiz için çok önemli bir diğer proje de, kışın kamp yapan takıların bölgemize gelmesi için Sarıgerme’deki futbol sahası projemiz var. O projeyi de Oda olarak hazırlayıp GEKA’ya sunacağız. GEKA’ya desteği, Ortaca ve Dalaman belediyeleri ile beraber ortaklaşa yapacağımız proje ile Sarıgerme’de en az 5 saha yapmayı planlıyoruz. Burası hayata geçtiğinde şu anda Antalya’da binlerce takım kamp yapıyor. Aynı kampın burada çok daha rahat yapılacağını düşünüyoruz ve bunun kış turizmine kaynak yaratacağını düşünüyoruz”

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.